Serik’te dolandırıcılık operasyonu; 4 gözaltı

Antalya’da internet, telefon, IBAN ve kripto para hesapları üzerinden çok sayıda vatandaşı yaklaşık 10 milyon lira dolandırdığı tespit edilen biri kadın dört şüpheli, jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonla yakalanarak hemen gözaltına alındı.

Serik’te dolandırıcılık operasyonu; 4 gözaltı
Yayınlama: 16.07.2026
Düzenleme: 16.07.2026 13:27
A+
A-

YENİ BİR GAZETE – Antalya’nın Serik ilçesinde yaşayan ve dolandırıcıların tuzağına düşen çok sayıda vatandaş, Serik Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulundu. Mağdurların şikayetleri üzerine savcılık tarafından geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldı.

Gelen ihbarları titizlikle inceleyen güvenlik güçleri, teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin kimliklerini ve adreslerini belirlemek için çalışma başlattı.

Şüphelilerin dolandırıcılık yöntemleri deşifre edildi

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları detaylı araştırmalar sonucunda şüphelilerin oldukça profesyonel yöntemler kullandığını belirledi. Zanlıların farklı illerde ikamet eden mağdurları hedef aldığı, sosyal medya platformları, sahte telefon aramaları, IBAN numaraları ve kripto para cüzdan bilgilerini kullanarak haksız kazanç sağladığı saptandı.

Vatandaşların güvenini kazanarak yaklaşık 10 milyon liralık bir vurgun yapan şebekeye yönelik operasyon için düğmeye basıldı.

Jandarma operasyonuyla adliyeye sevk edildiler

Belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, aralarında 1 kadının da bulunduğu toplam 4 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar, sorgulanmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Buradaki yasal işlemleri tamamlanan şüpheliler, güvenlik önlemleri altında Serik Adliyesi’ne sevk edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.