Filenin Sultanları ikinci kez Milletler Ligi şampiyonu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi finalinde Brezilya’yı 3-1 mağlup ederek organizasyonda ikinci kez şampiyonluğa ulaştı. Melissa Vargas ise turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.

Filenin Sultanları ikinci kez Milletler Ligi şampiyonu
Yayınlama: 26.07.2026
Düzenleme: 26.07.2026 21:38
A+
A-

YENİ BİR GAZETE – A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi finalinde Brezilya’yı 3-1 yenerek organizasyonda ikinci kez şampiyon olmayı başardı. Filenin Sultanları, tarihi zaferiyle Türk voleyboluna bir başarı daha ekledi.

Finalde Brezilya’yı devirdi

Çin’deki East Asian Games Dome’da oynanan final mücadelesinde ilk seti 25-23 kaybeden ay-yıldızlı ekip, ardından 25-23, 26-24 ve 25-21’lik setlerle rakibini 3-1 mağlup ederek kupaya uzandı.

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da tribünden takip etti.

Melissa Vargas turnuvaya damga vurdu

Filenin Sultanları’nın yıldız ismi Melissa Vargas, gösterdiği performansla organizasyonun “En Değerli Oyuncusu” (MVP) seçildi. Başarılı oyuncu, final karşılaşmasındaki etkili oyunuyla şampiyonlukta önemli rol oynadı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.