Bütün Dünya bu görüntüleri konuşuyor

İspanya’nın Kuzey Afrika’daki toprağı Sebte şehrine son yirmi dört saat içinde yüzerek veya yürüyerek girenlerin sayısının kırk dokuz bini aştığı tahmin edilirken, yaşanan kitlesel göç dalgasında on sekiz düzensiz göçmen hayatını kaybetti.

Bütün Dünya bu görüntüleri konuşuyor
Yayınlama: 31.07.2026
Düzenleme: 31.07.2026 16:10
A+
A-

YENİ BİR GAZETE – İspanya’nın Fas sınırında bulunan Kuzey Afrika topraklarındaki Sebte kenti, binlerce düzensiz göçmenin toplu geçiş girişimine sahne oldu.

İspanya hükümeti tarafından yapılan açıklamalarda, son yirmi dört saat içinde deniz yoluyla ve yürüyerek bölgeye girenlerin sayısının kırk dokuz binden fazla olduğu tahmin edildiği bildirildi. Yaşanan kitlesel geçişler sırasında en az on sekiz düzensiz göçmenin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Ordu bölgeye sevk edildi ve sınır kapısı kapatıldı

Sınırların aşılması ve yoğunluğun artması üzerine İspanya hükümeti, sivil muhafızlara destek sağlamak amacıyla silahlı kuvvetleri bölgeye konuşlandırdı. Binlerce kişinin toplu geçiş girişimi nedeniyle komşu bölge Melilla’da bulunan ve İspanya ile Fas arasındaki tek faal geçiş noktası olan Beni Enzar sınır kapısı da ulaşıma kapatıldı.

Yetkililer, devam eden güvenlik operasyonlarının yürütülebilmesi amacıyla bölge sakinlerine sınır hattından uzak durmaları yönünde çağrıda bulundu.

Avrupa’ya geçişin kritik noktaları

Avrupa Birliği’nin Afrika kıtası ile olan tek kara sınırını oluşturan Sebte ve Melilla bölgeleri, uzun süredir Avrupa’ya ulaşma arayışındaki düzensiz göçmenlerin en önemli geçiş güzergahları arasında yer alıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.