CHP’de 12 ile yeni başkan atandı

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda, parti genel merkezinde gerçekleştirilen açıklamada 12 farklı ile yeni il başkanı atandığı kamuoyuna duyuruldu.

CHP’de 12 ile yeni başkan atandı
Yayınlama: 01.08.2026
Düzenleme: 01.08.2026 10:14
A+
A-

YENİ BİR GAZETE – Cumhuriyet Halk Partisi’nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından parti sözcüsü Müslim Sarı kameraların karşısına geçerek teşkilat yapılanmasına ilişkin önemli kararları paylaştı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan Müslim Sarı, aralarında Amasya, Artvin, Balıkesir, Burdur, Giresun, Çorum, Kars, Kastamonu, Kütahya, Rize, Trabzon ve Zonguldak’ın bulunduğu 12 ile yeni il başkanı atandığını resmen açıkladı. Yapılan atamalarla birlikte söz konusu illerde yeni dönem çalışmalarının hız kazanması hedefleniyor.

12 ile yeni il başkanı atandı

Müslim Sarı’nın yaptığı açıklamaya göre Amasya’da Emin Kalyoncu, Artvin’de Ahmet Özdemir, Balıkesir’de Fikret Şahin ve Burdur’da Recep Mutlucan yeni il başkanı olarak görevlendirildi. Giresun için Ahmet Nejat Karaibrahim, Çorum için Tuncay Yılmaz, Kars için Muhammed Baran Karahan ve Kastamonu için Uğur Alemdar yetkilendirildi. Listede ayrıca Kütahya’da Nihat Sargın, Rize’de Muhittin Bayrak, Trabzon’da Mustafa Gültekin ve Zonguldak’ta Olcay Can’ın yeni il başkanları olarak atandığı bildirildi.

Disiplin süreci ve ediz ün açıklaması

Toplantı sonrasındaki basın buluşmasında parti içi disiplin süreçlerine de değinen Müslim Sarı, başka bir siyasal parti adına faaliyet yürüten üyeler hakkında disiplin mekanizmasının işletileceğini belirtti. Öte yandan hakkındaki hukuki süreci tamamlayarak partiye dönen Edirne Milletvekili Ediz Ün ile ilgili soruyu yanıtlayan Sarı, şaibeli isimlerin partide yer alamayacağını ancak aklanarak gelen herkese kapılarının açık olduğunu vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.