Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile İstanbul Valiliği ve AKOM, İstanbul’un da aralarında bulunduğu 23 il için sarı kodlu fırtına ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.
YENİ BİR GAZETE – Ülke genelinde hava koşulları sertleşmeye devam ederken, yetkili kurumlardan peş peşe kritik uyarılar geldi. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini artırması beklenen olumsuz hava şartlarına karşı vatandaşları uyardı.
Yapılan tahminlere göre gece saatlerinden itibaren Kırklareli’nin doğusu ve Tekirdağ’ın kuzeyinde, sabah saatlerinden itibaren ise İstanbul ile Kocaeli’nin batısında yerel olarak kuvvetli yağışlar görülecek.
Kuvvetli sağanak ve fırtına bekleniyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı (AKOM) tarafından yapılan açıklamada, aralıklarla süren yağışların cuma sabahı saat 08.00 itibarıyla şiddetini artıracağı bildirildi. Gün boyu il genelinde saatte 40 ila 70 kilometre hıza ulaşabilecek fırtına ile birlikte yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmurun etkili olması bekleniyor. Bu süreçte hava sıcaklıklarının 18 ile 20 derece aralığında seyredeceği tahmin ediliyor.
Ulaşımda aksamalara karşı tedbir çağrısı
Beklenen olumsuz hava koşullarının 3 Ekim Cumartesi öğle saatlerine kadar etkisini sürdürmesi öngörülüyor.
Yetkililer; ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı.