Afganistan’da FETÖ’ye ait okula baskın

Afgan güvenlik güçleri, Herat kentinde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü’ne ait liseye baskın düzenledi.

Afganistan’da FETÖ’ye ait okula baskın
Yayınlama: 12.11.2018
A+
A-

Afganistan güvenlik güçleri, ülkenin batısındaki Herat  kentinde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ait bir liseye baskın  düzenleyerek yönetimi devraldı.

FETÖ mensuplarının kışkırttığı öğrencilerin engellemeye çalışmasına  rağmen, güvenlik güçleri mahkeme kararıyla okula operasyon düzenledi ve ardından  okulun devir işlemleri başlatıldı.

Herat Valiliği Sözcüsü Ceylani Farhad, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, Afganistan ile Türkiye arasında yapılan anlaşma gereği bu okulların  yönetiminin önce Afgan makamlarına daha sonra da Türkiye Maarif Vakfına  devredilmesi için güvenlik güçlerinin okula operasyon düzenlediğini söyledi.

 

Güvenlik güçlerinin mahkeme kararıyla okula girdiğini ifade eden  Farhad, okul yönetiminin Türkiye Maarif Vakfına devri işlemlerinin başladığını  belirtti.

 

Afgan makamlarının daveti üzerine okula gelen Türkiye Maarif Vakfı  Afganistan Ülke Direktörü Mucip Uludağ, iki ülke arasında yapılan eğitim  anlaşması çerçevesinde Afganistan’daki FETÖ okullarının yönetim ve sorumluluğunun  vakfa devredildiğini, bu bağlamda ülkenin kuzeyindeki Cüzcan vilayetinde bulunan  iki okul ve iki yurdu teslim aldıklarını söyledi.

 

Afgan makamlarının Herat’taki okulun Türkiye Maarif Vakfına teslim  edilmesi için süreci başlattığını dile getiren Uludağ, “Kimsenin bu konuda  endişesi olmasın, daha kaliteli ve modern bir eğitim sistemiyle Afgan  kardeşlerimizin hizmetinde olacağız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.