2018’de Türkiye’nin en büyük sorunu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’ın açıklamalarını değerlendiren Hürriyet yazarı Murat Yetkin, kritik bir yazı kaleme aldı.

2018’de Türkiye’nin en büyük sorunu
Yayınlama: 05.01.2018
A+
A-

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın suçlu bulunması, Rusya’dan S-400 füzelerin alınması, Suriye’de YPG’nin desteklenmesi ve Fethullah Gülen’in iadesi gibi gündemlerle kötüye giden Türkiye-ABD ilişkileri hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’ın açıklamalarını değerlendiren Hürriyet yazarı Murat Yetkin, kritik bir yazı kaleme aldı.

 

Murat Yetkin, “Bütün bunlar Türk-Amerikan ilişkilerinin 2018’in en ciddi dış sorunu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ancak bize hem Ankara, hem Washington’un durumun ne kadar vahim hale geldiğini fark etmeye başladığını ve her iki tarafta da –ümit ışığı pek güçlü yanmıyor olsa da- “sırat köprüsündeki” ilişkileri kurtarmak için girişimde bulunan kişilerin bulunduğunu gösteriyor” diye yazdı.

 

Murat Yetkin’in “ABD ile gerilim artarken gizli diplomasinin önemi” başlığıyla yayımlanan (5 Ocak 2018) yazısında “New York mahkemesinin Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’yı İran’a yönelik ABD yaptırımlarının delinmesinden suçlu bulan kararı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sözcüsü İbrahim Kalın tarafından “skandal” sözleriyle kınandı” diyerek şöyle devam etti:

 

“Karar ile sanıkken suçlamaları kabul edip tanığa dönen Reza Zarrab’ın “Benden rüşvet almadı, istemedi de” dediği, “O işlerimi bozduğu için üstlerine rüşvet verdim” dediği Atilla suçlu bulundu; hem de Türkiye’nin uymak zorunda olmadığı Amerikan yaptırımını delmekten. Aslında dava Zarrab saf değiştirdiğinde akıbeti belli olmaya başlamıştı. Sonra da Fethullahçılık suçlamasıyla meslekten çıkarılan, gidip gizli belgeleri Amerikan makamlarına veren ve mahkemede Amerikan polisi FBI’dan 50 bin dolar aldığını da kabul eden Hüseyin Korkmaz’ı tanık olarak kabul ettiğinde. İşin bir boyutu da tiyatroya dönen bu dava nedeniyle Türkiye’nin kendi içinde hala görmesi gereken bazı hesapların da temize çekilmiş muamelesi görme ihtimali.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.