Trump Kim’i yine tehdit etti; Pişman olacaksın

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile ilgili tehdit içeren yeni bir açıklama yaptı.

Trump Kim’i yine tehdit etti; Pişman olacaksın
Yayınlama: 12.08.2017
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri için “ABD topraklarına saygısız davranırsa gerçekten pişman olur” dedi. Öte yandan BM, ABD ve Kuzey Kore’ye iki ülke arasında artan gerginliği diplomasi yoluyla aşması çağrısı yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong-Un ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Donald Trump şu ifadeleri kullandı:

“Eğer Kuzey Kore Lideri, Guam ya da herhangi bir ABD toprağına saygısız bir tutum gösterirse, bundan gerçekten pişman olacak.”

 

BM’DEN DİPLOMASİ ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM), ABD ve Kuzey Korearasında artan gerginliğin diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğini bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, iki ülke arasındaki tırmanan retorikten endişe duymaya devam ettiklerini belirtti.

BM Güvenlik Konseyi kararının, gerginliği azaltmaya yönelik bir yol haritası olduğununu vurgulayan Dujarric, taraflara diplomasiye odaklanılması çağrısında bulundu.

BM Güvenlik Konseyi, 5 Ağustos’ta nükleer faaliyetlerine ve füze denemelerine devam eden Kuzey Kore’ye yönelik yeni ekonomik yaptırımlar uygulanması kararı almıştı.

Kuzey Kore, yaptırım kararının ardından ABD’ye sert tepki göstermiş ve Pasifik Okyanusu’nda ABD askeri üslerinin bulunduğu Guam Adası’nı vurmakla tehdit etmişti.

ABD Başkanı Donald Trump ise Kuzey Kore’yi, ülkesini tehdit etmeyi bırakmaya çağırarak, “Kuzey Kore akılsızca davranırsa askeri çözümler tamamen hazır, silahlarımız yüklü ve hedeflerine kilitli. Umarım Kim Jong-un başka bir yol izlemeyi seçer” uyarısında bulunmuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.