Kimyager Dilge’ye çarpıp kaçtı 2 yıl ceza aldı

Kartal’da, Kimyager Dilge Şen’e çarparak ölümüne neden olan taksici Mesut Yılmaz, 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı..

Kimyager Dilge’ye çarpıp kaçtı 2 yıl ceza aldı
Yayınlama: 21.06.2017
A+
A-

Kartal’da, Kimyager Dilge Şen’e (29) çarparak ölümüne neden olunca kaçan ve yakalandıktan sonra 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan taksi şoförü Mesut Yılmaz, 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Yılmaz’ın ehliyeti de 1 yıl süre ile geri alındı.

Kartal’da, 16 Aralık 2016’da taksi şoförü Mesut Yılmaz (60), Kimyager Dilge Şen (29) ve arkadaşı Cevahir Gencoğlu’na çarpıp Dilge Şen hayatını kaybederken, Gencoğlu yaralandı. Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, takside hasar oluştuğunu belirledi. Oto tamircilerini araştıran polis, tamire gelen Mesut Yılmaz’ı yakaladı. Yılmaz, yaklaşık 5 ay tutuklu kaldıktan sonra 31 Mayıs’taki duruşmada tahliye edildi.

Anadolu Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında son sözü sorulan Mesut Yılmaz, “Üzgünüm. Keşke olmasaydı” dedi.

Mahkeme Heyeti, Mesut Yılmaz’ı, taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olduğu için taksire dayalı kusurunun ağırlığını da dikkate alarak 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın yargılama sırasındaki davranışlarını da dikkate alan mahkeme, 2 yıl 1 ay hapsi ile cezalandırılmasına hükmetti. Mesut Yılmaz’ın ehliyetinin bir yıl süre ile geri alınmasına karar verdi.

KOMİK SAYILABİLECEK BİR CEZA

Dilge Şen’in ailesinin avukatı Yavuz Selim Aydın, “Mahkeme, eksik ve hatalı bilirkişi raporlarına dayanarak sanığa 2 yıl 1 ay gibi komik sayılabilecek bir hapis cezası verdi. Bu tarz ceza davalarında kusur raporu, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nden ya da üniversitelerde bu alanda uzman olan heyetlerden alınmak zorundadır. Bir üst mahkemeye itirazlarımızı yapacağız. Bu karar, üst mahkemeden bizim itirazlarımız nedeni ile bozulacaktır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.