Mehmetçik 80 teröristin peşinde!

Diyarbakır’ın 6 ilçesindeki 104 kırsal mahallede PKK’lı teröristlere yönelik operasyonu için düğmeye basıldı.

Mehmetçik 80 teröristin peşinde!
Yayınlama: 31.05.2017
A+
A-

Son 20 yılın en büyük operasyonunda hedefte 2’si İçişleri Bakanlığı’nın 1.5 milyon lira ödüllü mavi listesinde yer alan 3 üst düzey terörist de var.

Siyasilere yönelik suikast hazırlığında olan ve İstanbul’da yakalanan kadın terörist M.Y. suikast talimatını PKK’nın sözde özel kuvvetler metropol sorumlusu ‘Porspi’ kod adlı İshak Özçaktu’dan aldığını itiraf etti. Terörist Özçaktu’nun Lice kırsalında olduğu tespit edildi.

HEDEFTE 3 İSİM VAR

Lice kırsalında bulunan yaklaşık 80 teröristin etkisiz hale getirilmesi için Lice’nin bütün köylerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve hava destekli operasyon için düğmeye basıldı. Büyük operasyonda başta teröristler İshak Özçaktu ile örgütün Görese Dağı sorumlusu ‘Eylül’ kod adlı Murat Üçer ile sözde Orta Saha sorumlusu ‘Numan Batman’ kod adlı Hejar Çelik’in etkisiz hale getirilmesi planlanıyor.

MÜHİMMATLARA EL KONULDU

Diyarbakır Valiliği operasyona ilişkin, operasyon kapsamında 5 köy ve mezralarındaki 10 ev ve eklentilerinde gerçekleştirilen aramada, ruhsatsız av tüfeği, tabanca, 100 gram plastik patlayıcı, 51,5 kilogram esrar ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Teröristlere ait sığınakta el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 22 mutfak tüpü, 10 silikon, 20 koli bandı, terörist kıyafeti bulunurken, 100 kilogram amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanılarak tuzaklanmış el yapımı patlayıcı düzeneği yerinde imha edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.