CHP’den bomba referandum iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, YSK ile ilgili müthiş bir iddiayı gündeme taşıdı..

CHP’den bomba referandum iddiası!
Yayınlama: 19.04.2017
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Habertürk TV’de katıldığı programda referanduma ilişkin çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

Erdal Aksünger programda mühürsüz zarfların içinden çıkan oyların kabul edilmesi kararını eleştirirken, YSK sistemine göre henüz açılmamış 8-10 bin sandığın daha olduğunu önü sürdü.

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) Başkanı Sadi Güven, bugün yaptığı açıklamada “Referandum sonucuna yapılan itirazı öğleden önce değerlendireceğiz” dedi.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Twitter’dan “Adalet yerini bulana kadar durmayacağız! Tarihin ‘mühürsüz seçim’ olarak yazacağı bu seçimi tanımıyoruz, tanımayacağız!” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise, CHP’li milletvekilleriyle referandumun iptali istemli dilekçeyi dün Yüksek Seçim Kurulu’na verdi.

Bülent Tezcan, “Bu seçimin sayımları yenileyerek düzelmesi mümkün değil. Yapılması gereken, meşruiyetini yitiren bu halk oylamasının iptal edilmesidir. Bunun dışındaki bir yol kamu vicdanını rahatlatmayacak” açıklamasını yaptı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.