İzmir’i yat turizminin başkentine dönüştürecek proje

İzmir’i yat turizminin başkentine dönüştürecek proje
Yayınlama: 27.10.2023
Düzenleme: 27.10.2023 14:35
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kendi arıtma sistemlerinin yer aldığı en çevreci özelliğe sahip İzmir Yeni Foça Yat Limanı’nın hizmete açılış törenine katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “İzmir’i 5 Yeni Yat Limanı ile Türkiye Yat Turizminin Başkentine dönüştüreceğiz. 41 olan yat limanı sayımızı 62’ye çıkardık” dedi.

Bakan Uraloğlu, İzmir’de düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada önce İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırıma dikkat çekti, saldırıları nefretle kınadığını söyledi. Uraloğlu, “İsrail’in çoğu bebek, çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce Filistinli kardeşimizi şehit ederek Gazze’de gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırıları şiddet ve nefretle kınayarak başlamak istiyorum. Haksız bir kuşatmayla adeta bir açık hapishanesine dönüştürülen, dünyadan tecrit edilen ve ölüme terk edilen Gazze’deki mazlum Filistin halkına yapılan zulüm yürekleri dağlamaktadır. Ancak maalesef Filistin’de yaşanan insanlık dramını ve İsrail’in yaptığı katliamları Cumhurbaşkanımızdan başka gerçek manada konuşmaya cesaret eden bir lider göremiyoruz. Ve kimsenin şüphesi olmasın ki Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu savaşın kalıcı barışa giden yolu açması için Türkiye sorumluluk almaktan asla kaçınmayacaktır” dedi.

Bakan Uraloğlu, daha sonra yat limanı açılışında yaptığı konuşmada “Sizlere bir denizcinin oğlu olan ve denizciliği çok iyi tanıyan Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve kaptanlığında büyük mesafeler kat eden denizcilik sektörümüzün gelişiminden bahsetmek istiyorum” sözleriyle sektöre yapılan yatırımlara değindi. Türk sahipli deniz ticaret filosunun dünyada 17. sıradayken bugün 45,7 milyon detveyt ton ile 12. Sıraya yerleştiğini belirten Uraloğlu, “Türk Bayrağı, artık denizcilik sektöründe dünyanın en prestijli bayrakları arasında yer almaktadır. 2002 yılında 37 olan tersane sayımızı da 85’e yükselttik” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.