Öğrenciler için vergisiz telefon fırsatı

Öğrenciler için vergisiz telefon fırsatı
Yayınlama: 03.11.2023
A+
A-

Vergisiz akıllı telefon almak için şartları taşımak yeterli oluyor! Satın alma şartları neler?

Türkiye’de enflasyon ve ekonomik krizin ardından teknolojik cihaz almak da zorlaştı. Uzun süre Kabine Toplantısı sonrası gençler vergisiz akıllı telefon fırsatı sunuldu.

Kabine Toplantısı sonrası devlet, gençler için vergisiz akıllı telefon kampanyasını duyurdu. Resmî Gazete’ de yayımlanan belgeyle birlikte vergisiz telefon dönemi başlamış oldu. Öğrenciler, vergisiz telefonun nasıl alınacağını araştırmaya başladı. Peki, vergisiz telefon için nasıl başvuru yapılır? Vergisiz telefon şartları nelerdir? İşte, vergisiz akıllı telefon fırsatından yararlanmak için merak edilen detaylar…

Vergisiz akıllı telefon fırsatından yararlanmak için belli koşulları taşımak gerekiyor. Taşınması gereken şartlardan birisi Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak olarak geçiyor. Öte yandan belki siz akıllı telefon kampanyasından yararlanmak için açık öğretim programları harici bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı öğrenci olunması gerekiyor. Başvuru yapacak olan öğrencinin, cihazı satın aldığı tarih itibariyle 26 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

Ek olarak vergi indirimi ile satın alınmak istenen akıllı telefonun nihai satış bedelini 9 bin 500 TL’den az olması şartı da bulunuyor. Vergisiz akıllı telefon kampanyası belli yerli Türk markaları olarak sınırlandırılıyor. Vergisiz akıllı telefon kampanyasından yararlanmak için aranan diğer şart ise cihaz için elektronik fatura düzenlenmiş olması gerekiyor. Ayrıca cihazı kullanacak olan kişinin telefon hattının başvuran kişiye ait olması bekleniyor.

Vergisiz akıllı telefon kampanyasından kimler yararlanabiliyor?

Vergisiz akıllı telefon kampanyasından yararlanacak olan öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Başvuracak olan öğrencinin, açık öğretim programları harici bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı öğrenci olması gerekiyor. Ayrıca öğrencinin, cihazı satın aldığı tarih itibariyle 26 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

Teknolojik cihaz desteği başvurusunda bulunan bilgisayar cihaz ve mobil telefon cihazların vergiler dahil nihai satış bedelinin 9 bin 500 TL’den az olması bekleniyor. Öte yandan satın alınan teknolojik cihazın ikinci el olmaması, satın alınan teknolojik cihazla alakalı elektronik fatura düzenlenmiş olması ve satın alınan cihaz için bildirilen IBAN numarasının başvuran kişiye ait olması gerekiyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.