Dilan ve Engin Polat çiftine bir darbe de İsveç’ten geldi

Dilan ve Engin Polat çiftine bir darbe de İsveç’ten geldi
Yayınlama: 08.11.2023
A+
A-

Dilan ve Engin Polat, “Kara para aklamak”, “vergi kaçırmak” ve “örgüt kurmak” suçlamalarıyla sevk edildikleri hakimlikçe geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı. Polat çiftine bir darbe de İsveç merkezli dijital müzik uygulaması Spotify’dan geldi.

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu şüphelilerden 12’si 5 Kasım’da tutuklanmıştı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında daha önce Dilan ve Engin Polat çifti ile ikinci derece yakınlarının hakkında mal varlıklarına el koyma kararı verilmişti.

Ayrıca Polat çiftinin sahibi olduğu 27 şirkete mahkeme kararıyla kayyum atanmıştı.

SON DARBE DE SPOTİFY’DAN

İsveç merkezli dijital müzik platformu Spotify, hak sahiplerine akış başına ortalama 0,003 ila 0,005 dolar arasında ödeme yapıyor. Akış başına kazanılan toplam gelirin yaklaşık yüzde 70’i sanatçıya giderken, geri kalanı ise platformun kendisinde kalıyor.

DİLAN POLAT’IN ‘ENERCİ’SİNE ENGEL!

Dilan Polat’ın mal varlıklarına el koyulması sonrasında dijital kanaldaki gelirleri de gündeme geldi. Polat’ın ‘Enercii’ adlı şarkısı YouTube’da 100 milyona yakın izlenirken bu mecradan da bir gelir akışı var. Aynı zamanda Dilan Polat’ın Spotify’da da aynı şarkısı çok popüler durumdaydı.

Spotify, dün itibariyle Dilan Polat’ın şarkısını listesinden kaldırdı. Arama yapıldığında ‘Bu şarkı kullanılamıyor’ uyarısı geliyor. Öte yandan Youtube ise böyle bir yasaklamaya henüz gitmedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.