Hyundai’den kar zinciri teknolojisi!

Hyundai’den kar zinciri teknolojisi!
Yayınlama: 11.12.2023
A+
A-

Kış aylarında sürücülerin en çok zorluk yaşadığı konuların başında kış lastiği ve kar zinciri geliyor. Hyundai, bu sorunlara pratik bir çözüm sunmak amacıyla tek bir düğme ile açılıp kapanabilen elektronik kar zinciri teknolojisini tanıttı. İşte detaylar…

Hyundai, geleneksel kar zincirlerinin uygulanması ve çıkarılmasının getirdiği zorlukları ortadan kaldırmayı hedefleyerek, bir düğmeye basılarak açılıp kapanabilen yerleşik kar zincirlerini içeren yeni bir jant ve lastik tasarımını kullanıcılarına sunuyor.

Her lastiğin altında, tekerleğin altındaki tel düzeni ile uyumlu altı girintili oyuklar bulunmaktadır. Bu oyuklarda, sırtın içine çekilmiş kalın teller bulunmaktadır ve sürücüler, multimedya ekranındaki bir butona basarak bu telleri lastiğin içinden çıkarabilirler.

Lastik zincirleri nasıl çalışıyor?

Lastik zincirleri, içlerinden geçen elektrik akımı ile etkinleştirilebilen ve genişletilebilen şekil hafızalı alaşımlar kullanılarak yapılmaktadır. Şekil hafızalı alaşım, tel halkasını lastik sırtı seviyesinin üzerine iterek zinciri ortaya çıkaran orijinal şekline dönerek çalışır.

Hyundai, bu teknolojinin bir yan faydasının da lastik değişim zamanının belirgin ve duyulabilir bir hatırlatıcı haline gelmesi olduğunu ifade ediyor. Hyundai’nin Gelişmiş Şasi Geliştirme Ekibi Başkanı Joon Mo Park, “Hyundai ve Kia araçlarına da bir gün tanıtılmasını umduğumuz bu inovasyon, ileri teknolojileri müşterilere gerçek dünya çözümleri olarak sunma konusundaki kararlılığımızı yansıtmaktadır” dedi.

Bu teknolojinin gerçekleşmesi için, tüm tekerlek grubunun elektrik bağlantılarıyla birlikte özel çalışmaların hem Hyundai hem de lastik üreticileri tarafından yapılması gerekmektedir. Ancak bu, özellikle karlı veya buzlu koşullarda sıkça araç kullananlar için büyük bir kolaylık olabilir. Hyundai, teknolojinin Güney Kore ve ABD’de patentini aldığını ve Hyundai/Kia’nın “Daha fazla teknolojik gelişme, dayanıklılık ve performans testleri ve düzenleme incelemelerinin ardından lastiklerin seri üretimini değerlendirmeyi planlıyoruz” şeklinde açıklama yapmıştır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.