Yaz saati uygulaması nedir? Yaz saati uygulaması haberleri

Yaz saati uygulaması nedir? Yaz saati uygulaması haberleri
Yayınlama: 14.12.2023
A+
A-

Türkiye’de kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yaz saati kış saati uygulaması yeniden gündeme geldi. Peki nedir bu yaz saati uygulaması? Yaz saati uygulaması nedir haberlerini sizler için derledik…

Yaz saati uygulaması nedir?

Yaz saati uygulamasında yazın saatler yapay olarak ileri alınır. Bu uygulama insanların aktif olduğu saatlerde güneşten en fazla yararlanmalarını sağlamak ve dolayısıyla enerji tüketimini azaltmak amacıyla kullanılır.

Türkiye’de 2024’te saatler geri alınacak mı?

Kış saati uygulaması genellikle Mart ve Ekim aylarında olmak üzere yılda iki kez değişir. Mart ayının son pazar günü saatler bir saat ileri alınarak yaz saati uygulamasına geçilir. Bu nedenle bu tarihte gece bir saat daha kısa olur. Ekim ayının son pazar günü ise saatler bir saat geri alınarak kış saati uygulamasına dönülür. Bu değişiklik, gecelerin daha uzun ve sabahların daha erken olmasını sağlar. Türkiye’de 2016 yılından bu yana yaz saati kullanılmaktadır .Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yapmış olduğu açıklamada kış saati uygulamasına geçilmeyeceğini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.