Bakan Uraloğlu’ndan istanbullulara müjde!

Bakan Uraloğlu’ndan istanbullulara müjde!
Yayınlama: 22.12.2023
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı 2’nci pistinin, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılacağını duyurdu.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Habertürk’te katıldığı programda açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, havalimanına dair bilgiler vererek “Sabiha Gökçen Havalimanı birkaç yıl içerisinde 40 milyon yolcu ağırlayacak bu kapsamda önce pisti bitirdik, şimdi de terminal yapacağız” dedi.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NIN KAPASİTESİNİ ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Uraloğlu, “Türkiye’nin havacılıkta geldiği nokta ve gelmesini hedeflediği nokta anlamında ihtiyaçları tespit ediyoruz. Gerek yeni havalimanları yapıyoruz. Gerekse de mevcut havalimanlarının kapasitesini artırmaya çalışıyoruz.” diyerek Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pistine kapasitesini arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Uraloğlu, “Mevcut havalimanının kapasitesinin arttırılmasıyla ilgili yaptığımız çalışmalardan bir tanesi 2. pist. Şimdi bizim şu anda Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ortalama günlük 700 uçak hareketi var. Artık burası bazen 15-20 uçak taksi yolunda veya pist başında noktasında olabiliyor. Dolayısıyla bu ihtiyacı zaten biz görmüştük. Bu noktaya geleceğini hesaplamıştık. Onun için de 2. pistin yapımına başlamıştık.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.