2024 Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak?

2024 Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak?
Yayınlama: 17.05.2024
Düzenleme: 17.05.2024 12:41
A+
A-

Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emekli vatandaşlara özel olarak hazırlanan ve hesaplara yatırılan emekli bayram ikramiyesi bu yıl yapılan açıklama ile birlikte, % 50’lik zamla 2 bin TL’den 3 bin TL’ye çıktı. 3 bin TL bayram ikramiyelerini Ramazan Bayramı öncesinde alan emekli vatandaşlar, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, ”2024 Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman hesaplara aktarılacak?” sorusuna yanıt aramaya başladı.

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihleri emekli vatandaşların gündeminde büyük yer kaplamış olsa henüz sektör yetkilileri tarafından bu konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Fakat küçük bir değerlendirme yapıldığında, bu yıl 16 Haziran tarihinde başlayacak Kurban Bayramı öncesinde yani “10-14 Haziran” haftasında 3 bin TL bayram ikramiyelerinin emeklilerin hesaplarına aktarılması bekleniyor.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında maaş alan emekliler ise 10-14 Haziran haftasında, maaş ödeme günlerine göre bayram ikramiyesinin hesaplarına yatırılması öngörülüyor.

Emekli ikramiyelerinden kimler yararlanabilir?
Emekli vatandaşlara özel olarak hazırlanan Bayram İkramiyeleri, emekliler dışında, dul ve yetim maaşı alanların hisse oranına göre, yaşlılık maaşı alanlara şampiyon sporculara, şehit yakınlarına, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlara ve güvenlik korucuları da bayram ikramiyesi alacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.