Kartal Belediyesi’nde grev kararı

DİSK 4. Nolu Şubeisine bağlı Kartal Belediyesi işçileri grev kararını belediyenin kapısına astı.

Kartal Belediyesi’nde grev kararı
Yayınlama: 14.10.2024
Düzenleme: 14.10.2024 13:52
A+
A-

Kartal Belediyesi çalışanları grev kararı aldı.

Kartal Belediyesi ile Toplu- İş sözleşmesinde analşamayan Disk 4 Nolu Şube Başkanlığı, belediye önünde basın açıklaması yaparak grev kararını kapıya astı.

İşte Basın Açıklamasında dile getirilen konular:

“Bugün Kartal Belediyesi’nde grev kararımızı asıyoruz.

Emekciler olarak Ülkemizde iktidarın her türlü baskı ve kuşatması altında yaşamak için direndiği zor günlerden geçiyoruz. Bir yandan ekonomik kriz, bir yandan kadınlara, çocuklara yönelik artan şiddet sarmalı bir yandan da demokratik hak ve özgürlüklerimizin kısıtlandığı karanlık bir dönemden geçiyoruz. Artan hayat pahalılığı karşısında yaşamaya, evimizi geçindirmeye çalışıyoruz. Bu zorluklar altında ellerinden gelse aldığımız nefesten bile vergi alacak bir iktidarla karşı karşıyayız. İktidarın belediyelere yaşattığı ekonomik kıskacın da farkındayız. Ancak açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını da biliyoruz. Oranlar açıklananın çok daha üzerinde. Her geçen gün ücretlerimiz eriyor, geçinmek her geçen gün daha da zorlaşıyor. Bu koşullar altında emekçilerin insanca yaşamak için ücret talepleri görmezden gelinemez.

Tam da bu nedenle yaşanan bu zorlu dönemi aşmak için belediye işçilerinin insanca yaşamasını ve geçinmesini sağlayacak, ücret eşitsizliklerini giderecek bir toplu sözleşme süreci gerçekleştirmeye çalıştık, çalışıyoruz.

Biz işçiler insanca yaşamaya yetecek ücret, çocuklarımıza iyi bir eğitim ve iyi bir gelecek istiyoruz. Ücretlerimizi mesaiye muhtaç kalmayacak şekilde arttırmak, geçim sıkıntısı çekmeden, gelecek endişesi taşımadan, insanca yaşamaya yetecek bir düzeye yükseltmek istiyoruz.

Bu isteklerimizin çözüm yolu ise iyi bir TİS ile mümkün iken bu bugün geldiğimiz noktada bu ne yazık ki Kartal Belediyesi yönetimi tarafından sağlanamamıştır

28.05.2024 tarihinde başlayan toplu sözleşme görüşmelerinden bugüne toplamda yedi oturum gerçekleştirildi. Sadece bir kere ücret teklifi verildi ve maalesef bize verilen teklif oranı %15’te kaldı. Grev kararını asarken tüm süreç boyunca sergilediğimiz yapıcı tutumumuzu korumaya ve süreci uzlaşmayla tamamlamak için çabalamaya devam edeceğiz.
Kartal belediye işçileri olarak bizler çok daha zorlu dönemleri ve süreçleri aştık bu süreci de işçi sınıfı açısından en makul düzeyde aşacağız. Göstermiş olduğumuz çabalara Kartal Belediyesi yönetiminin karşılık vermesini bekliyoruz. Mücadelemiz iş ve ekmek mücadelesidir. İsteğimiz insanca yaşamaktır.Direne direne kazanacağız”

Açıklamadan sonra işçiler, grev kararını Kartal Belediyesi girişine astılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.