Dikkat meteoroloji uyardı havalar soğuyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzey ve doğu kesimindeki iller için kar uyarısı yaparken, yurt genelinde soğuklar etkisini göstermeye başladı.

Dikkat meteoroloji uyardı havalar soğuyor
Yayınlama: 18.10.2024
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzey ve doğu kesimindeki iller için kar uyarısı yapmıştı. Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış bazı kentlerde kara dönüştü. Erzurum kent merkezi beyaz örtüyle kaplanırken Karabük’te de kar kalınlığı 20 santime ulaştı.

Bitlis’in Adilcevaz ilçesi sınırlarında bulunan Süphan Dağı, kar yağışıyla birlikte beyaz gelinliğini giydi. İlçede etkili olan sağanak, Süphan Dağı’nda yerini kar yağışına bıraktı. Sabah uyanan vatandaşlar, beyaza bürünen Süphan Dağı karşısında hayret kaldılar. Orhan Emen isimli vatandaş, “Sabah kalktığımızda Süphan Dağı’nı bembeyaz gördük. Tabii ki sevinçli olduk. Karlı Süphan Dağı’nın keyfini çıkarmak için kameramızı alarak dağın eteklerine çıktık. Bu güzel görüntüyü ölümsüzleştirdik. Bol bol fotoğraf çektik. Gerçekten muhteşem bir manzara var. Adeta beyaz gelinlik giymiş bir vaziyettedir” dedi.

Sivas’ın en yeni ve ekonomik kayak merkezi olan Yıldız Dağı Kayak Merkezi, mevsimin ilk karı ile birlikte adeta beyaz gelinliğini giydi. Hava sıcaklığının hızla düştüğü Sivas’ta yüksek kesimler karla buluştu. Kent merkezine uzaklığı 58 kilometre olan 2 bin 551 rakımlı Yıldız Dağı Kaya Merkezi’ne mevsimin ilk karı düştü. Termometrelerin sıfırın altında 2 dereceyi gösterdiği kayak merkezinde etkili olan kar yağışı merkezi adeta beyaza bürüdü. Adeta beyaz gelinliğini giyen kayak merkezi kayak severleri sevindirdi.

Erzurum’da etkili olan kar yağışı sonrası Palandöken Kayak merkezi beyaza büründü. Kent merkezinde etkili olan sağanak yağış gece yarısından itibaren yüksek kesimlerde kar şeklinde etkili oldu. Kar yağışı sonrası Palandöken adeta beyaz gelinliğini yeniden giyerken beyaz örtüyle kaplanan kayak merkezinde adeta görsel şölen oluştu.

Ardahan’da dün itibarıyla etkisini gösteren soğuk hava ve sağanak yağmur, yerini kar yağışına bıraktı. Kentte dün etkili olan yağmur yüksek kesimlerde gece saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Ardahan-Şavşat kara yolunun 2 bin 500 rakımlı Sahara Geçidi ile Ardahan-Posof kara yolunun 2 bin 550 rakımlı Ilgar Dağı Geçidi beyaza büründü. Fırtına ile etkili olan kar yağışı nedeniyle araçlar bir süre ilerlemekte güçlük çekti. Yağışın bölgede etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Artvin’de havaların soğumasıyla birlikte yüksek kesimlere kar yağarken, Borçka ilçesine bağlı Macahel Geçidi kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Yolda kalan sürücülere ekipler ve vatandaşlar yardım etti. Artvin’in Borçka, Şavşat ve Ardanuç ilçelerinde dün gece etkili olan kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkiledi. Borçka-Macahel kara yolunda ulaşımda aksaklıklar yaşanırken, Türkiye’nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı olan 1.900 rakımlı Camili bölgesinde kar kalınlığı yaklaşık 10 santimetreyi buldu. Kar nedeniyle 6 köyü kapsayan vadideki köy servisleri yolda kaldı. Karayolları ekipleri, bölgedeki kar temizleme çalışmalarına başladı.

Kars’ın Sarıkamış ilçesine mevsimin ilk karı yağdı, Sarıkamış Kayak Merkezi beyaza büründü. Kars’ın Sarıkamış ilçesinde gün boyu etkili olan soğuk hava ve yağmur, yerini kar yağışına bıraktı. Akşam saatlerinde yağmaya başlayan kar, yüksek kesimleri kısa sürede beyaza bürüdü. Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kar yağışının aralıklarla devam ederken, hava sıcaklığı da hissedilir şekilde düştü.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.