Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “1,5 milyon riskli bina var, siyaseti ve polemiği bırakmalıyız. İstanbul için her saniye değerli, vakit daraldıkça daralıyor. İstanbul depremi bir mili güvenlik meselesidir” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da depreme hazırlık çalışmalarına ilişkin son bilgileri AFAD Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı açıklamada paylaştı. Bakan Kurum, kentsel dönüşüm sürecinin hızla ilerlediğini ve İstanbul’un depreme hazırlanması için büyük bir seferberlik ruhuyla çalışıldığını belirtti.
İstanbul İçin Vakit Daralıyor
Bakan Kurum, İstanbul’un depreme karşı hazırlığının bir milli güvenlik meselesi olduğunu vurgulayarak, “İstanbul için vakit daralıyor. Devletimiz tüm gücüyle bu hazırlık sürecini sürdürüyor ve her saniye değerli. İstanbul depremi bir milli güvenlik meselesidir. Seferberlik şuurunu, 6 Şubat’taki gibi göstermeliyiz” dedi. Ayrıca, İstanbul’daki tüm paydaşların bu süreçte siyaseti bir kenara bırakarak, acilen dönüşüm çalışmalarına odaklanması gerektiğinin altını çizdi.
İstanbul’da 1,5 Milyon Riskli Bina Var
Bakan Kurum, İstanbul’daki riskli binaların sayısına da dikkat çekti. İstanbul’da 1,5 milyon riskli binanın bulunduğunu ve bunların yüzde 30’unun acil dönüşüm gerektirdiğini belirten Bakan Kurum, “Bu tablo karşısında asla kaybedecek vaktimiz yok. Riskli binalar öldürür, riskli binalarda yaşamamalıyız” ifadelerini kullandı. Bakan, İstanbul’un depreme hazırlık konusunda atılacak her adımın büyük önem taşıdığını vurgulayarak, dönüşümün ertelenemeyecek bir süreç olduğunu söyledi.
Bakan Kurum, İstanbul’daki tüm belediyelere ve ilgili kurumlara çağrıda bulunarak, “İstanbul’un artık tek gündemi deprem olmalıdır” dedi. Bu süreçte tüm tarafların el birliğiyle çalışmasının önemine değinen Bakan Kurum, İstanbul’un geleceği için bir an önce adım atılması gerektiğini ifade etti.