Giresun, turizmde hedef büyüterek önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte Türkiye’nin önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelmeyi amaçlıyor.
Doğal güzellikleri, denizi, adası, tarihi evleri ve yaylalarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Giresun, turizmde hedef büyüterek önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte Türkiye’nin önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelmeyi amaçlıyor.
Doğal güzellikleri, denizi, adası, tarihi evleri ve yaylalarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Giresun, turizmde hedef büyüterek önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte Türkiye’nin önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelmeyi amaçlıyor.
Son yıllarda hızla altyapı eksikliklerinin tamamlanmasının yanı sıra fuarlar, tanıtım organizasyonları ve sosyal medyadaki olumlu paylaşımların etkisiyle yörede turizm hızla gelişiyor.
İl genelinde 2013 yılında 34 konaklama tesisi bulunurken, bu sayı 2016 yılında 55’e, 2017 yılının Ağustos ayı sonu itibarıyla da 62’ye ulaştı.
2 bin 856 yatak kapasiteli otellere sahip kente gelen yerli ve yabancı turist sayısında da ciddi artış gözlemlendi. Geçen yıl 104 bin 743 yerli ve yabancı turistin konakladığı tesislerde, 2017 yılının 8 ayında bu rakam 121 bin 400 olarak gerçekleşti.
Giresun’un cazibesi artıyor
Giresun Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, yaptığı açıklamada, Giresun’un yaylaları, adası, tarihi evleri, denizi ve yaylaları ile sadece Doğu Karadeniz’de değil, Türkiye’de de önemli bir turizm merkezi olduğunu söyledi.
Kemal Gürgenci, Giresun’un son yıllarda gelişme gösteren destinasyonların başında geldiğini ifade ederek, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının desteğini de alarak sektörde kalkınma hamlesinin hızla artmasını hedeflediklerini belirtti.
Tabiat parkları, ada ve yaylalara yoğun ilgi
Yörede yayla turizmine bir kaç yıldır artış gösteren tabiat parklarının da eklendiğini, buralara yerli ve yabancı insanların yoğun ilgi gösterdiklerini aktaran Kemal Gürgenci, il genelinde içerisinde Mavi Göl’ün de bulunduğu Kuzalan başta olmak üzere önemli turizm potansiyellerine sahip tabiat parkları yapıldığını kaydetti.
Yine Giresun Adası’nın da turizme kazandırılmasının yerli turistler kadar yabancıların da bu bölgeye gelmelerinde önemli faktör teşkil ettiğine vurgu yapan Kemal Gürgenci, “Tabiat parklarımızın yanı sıra Doğu Karadeniz’in üzerinde yaşanılabilen tek adası olan Giresun Adası da turizme kazandırıldı. Ada da turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir yer haline geldi. Yine geçmişten gelen yayla turizmi kültürü bölgede tesislerin yanı sıra alt yapı eksikliklerinin giderilmesiyle gelişme katetti.” değerlendirmesinde bulundu.
Turist sayısında ciddi artış var
Ziyaretçi sayısında yüzde 100’e yakın bir artışın söz konusu olduğunu aktaran Gürgen, “Giresun kalesi, Şebinkarahisar Meryem Ana Manastırı ve tarihi Zeytinlik mahallemiz yine farklı destinasyonlarımızdan bazıları. Biz farklı merkezleri bir araya toplama imkanını yakaladık. Bu da yörede turizm olgusunun hızla gelişimini sağladı. Çeşitliliğin artmasının yanı sıra tanıtıma verilen önemin etkisiyle Giresun’a gelen turist sayısı her geçen yıl artırıyor. Geçmiş yıllara göre bu sene ilimize gelen misafirin çeşitliliği ve yoğunluğu bunu gösteriyor zaten.” diye konuştu.
Kemal Gürgenci, 5-10 yıl içerisinde Türkiye’nin önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelmeyi hedeflediklerini söyledi.