ADD Demokrasi şehitlerini anıyor

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında geçmişin aydınlarını anarak, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkma çağrısı yaptı..

ADD Demokrasi şehitlerini anıyor
Yayınlama: 22.01.2026
Düzenleme: 22.01.2026 10:40
A+
A-

31 Ocak 1990’da evinin önünde katledilen Kurucu Genel Başkan Prof. Dr. Muammer Aksoy ile 24 Ocak 1993’te otomobiline konulan bomba sonucu yaşamını yitiren gazeteci Uğur Mumcu, ADD’nin anma programının merkezinde yer aldı. Dernek, bu haftayı geçmişteki suikastları hatırlamak, Cumhuriyet’in değerlerini korumak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla değerlendirdi.

24–31 Ocak tarihlerinin önemi

ADD açıklamasında, Adalet ve Demokrasi Haftası’nın 24–31 Ocak tarihleri arasında düzenlendiğini vurguladı. Açıklamada, “Bu hafta, aziz şehitlerimizi anarken, geçmişteki olayların perde arkasını ve sonuçlarını irdeleyerek, gelecek için ders çıkarmak amacıyla değerlendirilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Dernek, 1990’lı yıllarda başlayan ve dönemin aydınlarını hedef alan suikastlerin, ülkemizi emperyal odakların yönlendirmesiyle laik Cumhuriyet değerlerinden uzaklaştırmayı amaçladığını hatırlattı.

ADD’nin çalışmaları ve çağrısı

ADD, Muammer Aksoy’un 19 Mayıs 1989’da Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurarak, Cumhuriyet’in değerlerini savunma yolunda önemli adımlar attığını belirtti. Açıklamada, “Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu gibi yürekli Kemalist Devrimciler, sözlerine güvenilen toplum önderleri oldukları için hedef alındılar” denildi.

Dernek, vatandaşlara yalnızca anma törenleriyle yetinmemeleri, şehitlerin savunduğu değerleri yaşatmaları ve yaygınlaştırmaları çağrısında bulundu.

Demokrasi şehitleri unutulmadı

ADD, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Adalet ve Demokrasi Haftası’nda, başta Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu olmak üzere tüm devrim şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde tazimle eğiliyoruz. Türk ulusu, Cumhuriyet’e sahip çıkacak ve tüm emperyal tuzakları bozacaktır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.