Adil Gür’den bomba iddia; Bu kez fark olur

A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür, 23 Haziran seçimine sayılı günler kala flaş açıklamalarda bulundu..

Adil Gür’den bomba iddia; Bu kez fark olur
Yayınlama: 15.06.2019
A+
A-

A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür, 23 Haziran seçimine sayılı günler kala İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık’a konuştu. Seçime dair önemli açıklamalarda bulunan Adil Gür, “Hiç kimse endişe etmesin bu kez kafa kafaya sonuç çıkmayacak” dedi.

23 Haziran seçimlerine az bir süre kala Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında geçen mücadelede ipi kimin göğüsleyeceği merak konusu oldu. Anket şirketleri araştırma sonuçlarını açıklamaya devam ediyor. Puan farkının yakın çıktığı anketlere ilişkin en farklı yaklaşım A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür’den geldi.

31 Mart yerel seçimlerini bilerek dikkatleri üzerine çeken A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür, 23 Haziran İstanbul seçimlerine sayılı günler kala, İnternethaber’e gündeme oturacak önemli açıklamalarda bulundu. Gür, “Hiç kimse endişe etmesin bu kez kafa kafaya sonuç çıkmayacak” dedi.

GÜNDEME DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Adil Gür, İstanbul seçim sonuçları, Yıldırım-İmamoğlu ortak canlı yayını, Ekrem İmamoğlu’nun Ordu’daki VIP krizi, beka meselesi, Pontus ve Kürdistan tartışması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahada olmayışıyla ilgili yankı uyandıran açıklamalar yaptı. 

SAADET PARTİSİ’NİN SEÇİM SONUÇLARINA ETKİSİ

Saadet partisi son seçimde yüzde 1, yüzde 1.2 civarında oy aldı. Bu seçimde oylarının yüzde 1’ler civarında olacağını, 31 Mart’ta Saadet’e oy verenlerin yarısı Saadet’e oy verecek, bir bölümünün Ekrem İmamoğlu’na bir bölümünün Binali Yıldırım’a gittiğini görüyoruz. 

BU KEZ KAFA KAFAYA SONUÇ ÇIKMAYACAK

Şunu net olarak söylüyorum. Hiç kimse endişe etmesin bu kez kafa kafaya sonuç çıkmayacak. Bu millet feraset sahibi. Öbür sefer ne dedim ben uzunca bir süre karakolda bitecek dedim. Karakolda değil mahkemede bile bitmedi. Ama bu sefer diyorum ki kazanan benim oyumu çaldılar bilme ne oldu sandık görevlisi şu oldu bu oldu gibi hiç bir tartışmaya mahal vermeden bir seçim sonucu ortaya koyacak vatandaş. Kimin lehine ortaya koyacak? Vallahi bilmiyorum. Niye bilmiyorum biliyor musunuz?

23 HAZİRAN İÇİN ÇOK BİLİNMEYEN VAR

Bu sefer çok bilinmeyen var. Biz araştırmaları 31 Mart’taki herkes İstanbul’da herkes bu seçimde sandığa gidecekmiş gibi yapıyoruz. Halbuki 9 günlük bayram tatili vardı, gidenlerin bir bölümü gelmedi. Bugün okullar tatil oluyor, önümüzdeki 1 haftayı beklemeyip memleketine gidecekler var. 31 Mart’ta İstanbul’da olup, 23 Haziran’da İstanbul’da olmayacak 470 bin üniversite öğrencisi var. Bunların hepsini yan yana koyduğumuzda bir sürü çok bilinmeyen var.
 

SANDIĞA SEÇMENİNİ GÖTÜREN AVANTAJLI OLACAK

Sandığa seçmenini götüren avantajlı olacak: Seçmenini İstanbul’da tutan, 23 Haziran’da sandığa götürmeyi başarabilen avantajlı olacaktır. Son günlerde yeni bir şey eklendi. 16 Haziran akşamı kendi ayağını sıkmayan başarılı olacaktır.

ANKET SONUÇLARINDA FARK OLURSA AÇIKLAMAM

Bu hafta sonu araştırma yapacağız. Şayet kamuoyuna yeni bir şey paylaşırsak İnternethaber aracılığıyla paylaşırız. Çok yakın rakamlarsa sorun yok, paylaşırım. Ama bir adayın lehine 4-5 puanlık fark olursa kazanıyor dediğimiz aday bile size küfreder ‘seçmeni rehavete itmek istiyor sandığa gitmesini istiyor’ derler Türkiye böyle enteresan ülke.

VIP KRİZİ EMANET OYLARI ETKİLEYEBİLİR

Kanun VIP ile geçecek isimleri belirlemiş. Bence ailesiyle geçmeliydi. Ailesini alıp polemiğe girmeden sıraya girseydi, mağduriyet algısı olurdu puan alırdı.  Tepkimi söyledim özür dilerim deseydi bu mesele kapanırdı. Hepimiz yapıyoruz insani bir şey. Seçime kadar bunu konuşacağız. Emanet oyları etkileyebilir. Bu hafta sonu yapacağımız araştırmada etkisinin olup olmayacağını göreceğiz.

ORTAK CANLI YAYIN İÇİN YILDIRIM’A TAVSİYE

ABD’de bu münazarayı kazananlar seçimi kaybetmiştir. İstanbul 94 yerel seçimlerinde gazetecinin ezanla ilgili münasebetsiz sorusu Tayyip beyi başkan yapmıştır. Ortak canlı yayın ‘bunun projeleri daha iyiymiş daha iyi anlatıyordu’dan daha çok o gün hata yapanı etkileyebilir.  Binali Yıldırım bilerek isteyerek muhalif diye algılanan moderatör istedi.  Bu tip tartışmalar kamplaşmayı bir nebze kıracak uzlaşma kültürünü artıracak olumlu gelişme.  Binali Yıldırım’ın yerinde olsam pazar akşamı bu işi şiddetle kınadığını hatta Diyarbakır meselesine de değinmesi lazım.  
 

İSTANBUL’DA AK PARTİ’YE HDP KAYBETTİRMEDİ

İstanbul’da yüzde 22 civarında Kürt seçmen var. HDP’nin yüzde 10-13 civarında oyu var. AK Parti muhafazakar Kürt seçmenin oyunu alamadıysa Sultanbeyli’de, Bağcılar’da, Gaziosmanpaşa’da nasıl kazandı? HDP oy verdiği için değil AK parti ve MHP tabanını konsolide edemediği için kaybetti.  Hala İstanbul’da yaşayan Karadenizlilerin 1. tercihi AK parti.  Blok siyaseti nedeniyle Esenyurt kaybedilmemişti, ama Ankara kaybedilmiş bir yer. HDP hamlesi ile Antalya, Adana kaybedildi doğru Ankara ve İstanbul’da AK Parti ve MHP’nin kendi tabanını konsolide edememesinden kaynaklanan bir durumla kaybetti.

İMAMOĞLU’NUN MAĞDURİYET ALGISI GEÇTİ 

Karardan sonra ilk günlerde Ekrem İmamoğlu lehine mağduriyet algısı oluştu. Aradan geçen süre sonunda her şey rutin seyrine bıraktı. İnsanlar yine gündelik yaşamına projelerine ve adaylara bakarak karar verecek.  Mağduriyet etkisi her iki aday için yok denecek kadar oldu.  “4 oy vardı 3’ünü kabul edildi niye 1’i sayılmadı” söylemi ile “300 bin oy sayıldı fark azaldı tamamı sayılsaydı sonuç değişebilirdi” görüşü her iki aday lehine oldu. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.