AKOM’dan İstanbul için sağanak uyarısı

Sonbaharın gelişiyle birlikte İstanbul ve birçok şehirde soğuk hava etkisini hissettirmeye başladı. Meteoroloji ve AKOM’dan İstanbul için art arda kuvvetli sağanak yağış uyarıları geldi.

AKOM’dan İstanbul için sağanak uyarısı
Yayınlama: 15.09.2024
Düzenleme: 15.09.2024 04:42
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), aralarında İstanbul’un da olduğu birçok kente yarın için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İstanbul için bir uyarı da Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapıldı.

METEOROLOJİDEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yağışların yarın öğle saatlerinde (15/09/2024) Batı Karadeniz kıyıları ve İstanbul çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Hava tahmin kurumu, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıyor.

BİR UYARI DA AKOM’DAN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de yarın için mega kentte yaşayanları uyardı. Sosyal medyadan yapılan açıklamada AKOM özellikle sabah saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak​ yağmur geçişlerinin yaşanacağını belirtti.

AKOM, bu nedenle pazar akşamına kadar sürecek yağışların ortaya çıkarabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.