Ankara’nın Çubuk ilçesinde Richter ölçeğine 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bugün sabah saatlerinde Ankara’nın Çubuk ilçesinde 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Saat 08.20’de gerçekleşen depremin yerin 10,62 kilometre derinliğinde kaydedildiği bildirildi.
Deprem, başkent Ankara’nın birçok noktasında hissedildi. Kısa süreli paniğe yol açan sarsıntının ardından vatandaşlar sosyal medyada yaşadıklarını paylaşırken, bazı bölgelerde insanlar evlerinden dışarı çıktı.
AFAD tarafından yapılan ilk açıklamada, depremin ardından şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya maddi hasara ilişkin olumsuz bir durum bildirilmediği ifade edildi. Ankara Valiliği ve yerel yönetimler de bölgede olası bir olumsuzluk yaşanıp yaşanmadığını tespit etmek amacıyla saha taramalarını sürdürüyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar olumsuz bir ihbar bulunmamaktadır. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.
Yetkililer, bölgedeki sismik hareketliliğin yakından takip edildiğini belirtirken, vatandaşlara resmi kurumların bilgilendirmelerini dikkate almaları çağrısında bulundu.