“Beklenti, yüzde 50’leri geçmiştir”

“Beklenti, yüzde 50’leri geçmiştir”
Yayınlama: 07.09.2024
Düzenleme: 07.09.2024 12:55
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, anket sonuçlarını açıklayarak erken seçim çağrısında bulundu. Özel, “Toplumdaki erken seçim beklentisi, seçimden hemen sonra yüzde 25 civarındayken, bugün anketlere göre bu oran yüzde 50’yi aşmış durumda. Koşullar, erken seçimi kaçınılmaz hale getirecek. Ülkenin mevcut yönetimle dört yıl daha devam etme gücü kalmamıştır. Erken seçim için kararlılığımız tamdır” ifadelerini kullandı.
Partisinin Tüzük Kurultayı’nda gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim çağrısını bir kez daha yineledi.

“BEKLENTİ YÜZDE 50’LERİ GEÇMİŞTİR”
“Erken seçim konusunda toplumda seçimin ertesi gün yüzde 25’lerde olan beklenti, anket sonuçlarına göre yüzde 50’leri geçmiştir” diyen Özel, “Bu konunda CHP’nin iradesi tamdır. Bize kalırsa Sayın Erdoğan, kendiliğinden aday olamazdı. Bir erken seçim olursa Erdoğan tekrar aday olabilir. Bu milletin 4 yıl daha dayanacak gücü kalmamıştır” dedi.

“İKTİDAR BİZİM HAKKIMIZ”
Açıklamasının devamında iktidar olmayı hak ettiklerini ifade eden Özel, “Parti 31 Mart’ta birinci oldu. Herkes iktidar bizim hakkımız olduğunu düşünüyor. Toplumun dertli tüm kesiminin erken seçim istemesi kadar doğal bir şey yok. AK Parti’nin tek çıkar yolu vardı, belediye başkanlarımızın karşısına aday çıkaramadılar. Kutuplaşmak, gerilim çıkarmak istediler. Tüm süreci bunun üzerinden tarif etmek istediler. Parti 31 Mart’ta birinci oldu. Herkes iktidar bizim hakkımız olduğunu düşünüyor. Toplumun dertli tüm kesiminin erken seçim istemesi kadar doğal bir şey yok. AK Parti’nin tek çıkar yolu vardı, belediye başkanlarımızın karşısına aday çıkaramadılar” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.