Antalya’da hortum hayatı felç etti

Antalya’nın batı ilçelerinde akşam saatlerinde etkili olan hortum, fırtına ve sağanak büyük hasara yol açtı. Finike başta olmak üzere Serik ve Aksu’da seralar zarar gördü, çatılar uçtu.

Antalya’da hortum hayatı felç etti
Yayınlama: 27.01.2026
Düzenleme: 27.01.2026 08:45
A+
A-

Antalya’da akşam saatlerinde etkisini artıran olumsuz hava koşulları birçok ilçede yaşamı olumsuz etkiledi. Hortum, fırtına ve sağanak yağış nedeniyle tarım alanları zarar görürken, bazı bölgelerde ulaşım aksadı.

Finike’de seralar yerle bir oldu

En büyük hasar Finike ilçesinde meydana geldi. Saklısu Mahallesi açıklarında denizde oluşan hortum, karaya ulaşarak domates, biber ve kabak üretimi yapılan seraları kullanılamaz hale getirdi. Enerji nakil hatlarının kopması nedeniyle bazı mahalleler karanlıkta kaldı.

Serik ve Aksu’da hortum etkili oldu

Serik ve Aksu ilçelerinde de hortum ve kuvvetli rüzgar etkisini gösterdi. Bazı seralar zarar görürken, tarım alanlarında maddi hasar oluştu. Yer yer su baskınları yaşanırken, ekipler olumsuzluklara karşı çalışma yaptı.

Kent merkezinde dere taştı, yollar kapandı

Antalya kent merkezinde etkili olan sağanak yağış Kepez ilçesinde bir spor tesisinin çatısının çökmesine neden oldu. Konyaaltı ilçesinde Sarısu Deresi’nin taşması sonucu bazı yollar ulaşıma kapandı, araçlar yollarda mahsur kaldı.

Döşemealtı ilçesinde ise dolu yağışı görüldü. Taşkın riski nedeniyle bazı çevre yolları geçici olarak trafiğe kapatılırken, itfaiye ekipleri bodrum ve garajlarda önlem aldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.