Arnavutluk’ta 6,4 büyüklüğünde deprem

Arnavutluk ve Balkanlar, 6.4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

Arnavutluk’ta 6,4 büyüklüğünde deprem
Yayınlama: 26.11.2019
A+
A-

Avrupa’da en büyüğü 6.4 olan deprem fırtınası yaşandı, artçıların büyüklüğü bile 5.4, 5.3 ve 5.1’i buldu. Altı kişinin öldüğü felakette yaralı sayısı en az 300.

Saatler gece yarısı 03.54’ü gösterdiğinde yer sarsıldı, dokuz ülkede birden insanlar yataklarından fırladı. Avrupa, 6.4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

Depremin hissedilmesiyle çığlıklar yükseldi, insanlar panikle evlerinden dışarı kaçmaya başladı. Aynı anda elektrikler de kesildi.

Arnavutluk’ta yerin 10 kilometre altında gerçekleşen depremin merkez üssü, ülkenin batısındaki Dıraç şehrine 15 kilometre uzaklıktaydı.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, 6.4’lük deprem Arnavutluk’un yanı sıra Sırbistan, Kuzey Makedonya, Kosova, Karadağ, Bosna Hersek, Yunanistan, Hırvatistan ve İtalya’da hissedildi.

Yalnızca Arnavutluk değil tüm bölgeyi sallayan depremin ardından çok sayıda artçı sarsıntı da kaydedildi. Aynı noktada gerçekleşen en büyük artçı depremler saat 03.59’da 5.1, saat 04.03’te 5.3 ve 07.08’de ise 5.4 oldu.

Depremle birlikte çok sayıda bina yerle bir oldu. Uluslararası haber ajansları, çok sayıda enkaza dönmüş binanın fotoğraflarını servis ediyor.

Amerikan Associated Press (AP), Arnavutluk genelinde depremin en çok Durres kenti ile kuzeydeki Thumane köyünü etkilediğini bildiriyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.