Çevre Haftası Kartal’da 4 gün boyunca festival havasında kutlanacak

Çevre Haftası Kartal’da 4 gün boyunca festival havasında kutlanacak
Yayınlama: 30.05.2024
Düzenleme: 31.05.2024 02:04
A+
A-

Kartal Belediyesi tarafından doğayı koruma bilinci oluşturmak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla her yıl çeşitli etkinliklere sahne olan “Türkiye Çevre Haftası” bu sene; “Dünya Bisiklet Günü, Dünya Çevre Günü ve Marmara Denizi Günü” kapsamında 3-8 Haziran 2024 tarihleri arasında dört gün sürecek bir organizasyonla kutlanacak.

Çevre bilincinin geliştirilmesi, doğal kaynakların korunması, iklim değişikliği ve sıfır atık konularında ortaya koyduğu çevreci politika, proje ve hizmetlerle fark yaratan Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, doğal kaynakların giderek azaldığı ve çevre kirliliğinin arttığı günümüzde, çevreyi ve doğayı korumanın önemini, düzenleyeceği etkinliklerle bir kez daha vurgulayacak.

3-8 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikler şöyle;

3 Haziran Pazartesi “Dünya Bisiklet Günü”

18.30-21.00 saatleri arasında “Atıklar Geri Pedallar İleri Dönsün” sloganı ile Kartal Adalar Vapur İskelesi’nden başlanarak Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü yanına (amfi alanı) değin (Sahil Parkı bisiklet yolu güzergâhı) bisiklet turu yapılacak. Bisiklet turu etkinliğinin ardından ise vatandaşlar ve katılımcılara özel bitiş noktasında yer alan amfi tiyatro alanında keyifli bir müzik dinletisi gerçekleşecek. Etkinliğe katılanlar arasında bir de bisiklet çekilişi yapılacak.

5 Haziran Çarşamba “Dünya Çevre Günü”

11.00-14.00 saatleri arasında Kartal Meydanı’nda çevre temalı etkinlikler, atölye çalışmaları, dans gösterileri, geri dönüşüm sergisi, oyun ve yarışmalarla Dünya Çevre Günü kutlanacak.

6 Haziran Perşembe

11.00-13.00 saatleri arasında Kartal’ın en büyük parkı olan Bayram Demirkol Parkı’nda Kartal Belediyesi kreş öğrencileri ve velilerinin katılımı ile ‘Survivor’ yarışması düzenlenecek.

8 Haziran Cumartesi “Marmara Denizi Günü”

15.00-17.00 saatleri arasında Dragos Sahili’nde (Kordonboyu Mah. Turgut Özal Bulvarı No:37karşısı) dalgıçlar eşliğinde denizaltı dip temizliği çalışması yapılacak.

Başkan Gökhan Yüksel’den etkinliklere davet

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de konuya ilişkin olarak; “Türkiye Çevre Haftası dolayısıyla hem farkındalık yaratmak hem de çevre konusunda kendimizi ve yakınlarımızı bilinçlendirmek amacıyla tüm komşularımızı düzenlenecek etkinliklere davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.