Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa çağrısını tekrarladı

Danıştay Eğitim Tesisi Açılış Töreni ve IASAJ Seminer Kapanış Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa çağrısını bir kez daha yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa çağrısını tekrarladı
Yayınlama: 03.10.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Konferans Salonu’nda düzenlenen Danıştay Eğitim Tesisi Açılış Töreni ve IASAJ Seminer Kapanış Toplantısı’nda konuştu. Yeni anayasa konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, isim vermeden muhalefete “Kulak tıkamayın” çağrısında bulundu.

“KIRMIZI ÇİZGİLER DIŞINDAKİ HER ŞEYİ GÖRÜŞEBİLİRİZ”

Erdoğan açıklamasında “Pazar günü ikinci yasama yılına başlayan Meclis’te yeni anayasaya dair beklentilerimizi ortaya koyduk. Uzun yıllar sonra ilk kez Meclis’te oluşan olumlu atmosferi kıymetli bulduğumuzu belirtmek isterim. Yeni anayasa konusunda talepleri dinlemeye hazır olduğumuzu açıkladık. Kırmızı çizgiler dışındaki her şeyi görüşebiliriz. Sivil anayasaya kimsenin kulak tıkama lüksü yok. Mümkün olan en geniş ne kapsayıcı mutabakatla anayasa sürecini neticeye erdireceğimize inanıyorum. Her ne olursa olun devlet otoritesinin sorgulanmasına müsaade edemeyiz. Cezasızlık duygusunun toplumda yer etmesine müsaade edemeyiz. Milletin huzuruna kastedenler yargı önünde hesap vermeli. Vicdanı yaralayan kararların önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.