Dolandırıp paraları pavyonda yemişler!

İnternet sitesi üzerinden dolandırıcılık yapan 2 şüpheliyi gözaltına alındı.

Dolandırıp paraları pavyonda yemişler!
Yayınlama: 29.08.2017
A+
A-

 Şüphelilerden birinin 112 suçtan arama kaydı olduğu anlaşıldı. Şüphelilerin paraları gece kulüplerinde harcadığı ortaya çıktı.

 

Operasyon, İstanbul Emniyeti’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Polisi harekete geçiren olay 6 ay önce gerçekleşti. Emniyet’e giden bir kişi internet üzerinden otomobil jantı aldığını ancak dolandırıldığını söyledi. Bu olayın ardından peş peşe şikayet gelince, siber polis ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, dolandırılan kişilerin, bir satış sitesinden alışveriş yaptığını belirledi.

 

ÜRÜNLERE 4’TE 1 FİYAT

 

Çalışmalarda çetenin yöntemi de belirledi. İddiaya göre, çete üyeleri önce internet üzerinden reklam veren çok sayıda firmaya ulaştı. Firmalara ürün almak istedikleri söyleyerek, hesap numaraları istendi. Ardından reklamlar kopyalanarak bir internet sitesinde satış başlatıldı. Dolandırıcılar, ürünler için firmaların satış fiyatının 4’te 1’ini talep etti.

 

‘PARAM EKSİK OLDU’

 

Ürün almak isteyenlerle telefonla görüşen şüpheliler, firmanın hesap numarasını verdi. Paralar firmaya yatırıldı. Alışveriş yapanlardan “Parayı yatırım” bilgisi alan dolandırıcılar hemen firmayı arayarak, “Size para gönderdim. Eksik oldu. Kalan kısmını tamamlayamadım. Paramı iade eder misiniz” dedi.

 

DOLANDIRICILARA GÖNDERDİ

 

Uyanık dolandırıcılar, parayı iade edeceğini söyleyen firma yetkililerine, ” Acil işim var. Parayı “cep bank” yöntemiyle numarama gönderin” dedi. Firma parayı ürün siparişleri veren kişinin hesabı yerine dolandırıcılara gönderdi. Şüphelilerin parayı transfer ettikleri telefon numaralarının “Patates hat” adı verilen sahte kimlikle alınan hatlar olduğu anlaşıldı.

 

ŞÜPHELİ BELİRLENDİ

 

Şüphelilere telefon numaralarından ulaşamayan polis, günlerce izlemeye sürdü. Şüphelilerin kullandıkları hatlar tek tek incelendi. Şüphelilerin hat aldıkları GSM bayilerine ulaşıldı. Günlerce süren çalışmalarda şüphelilerden birinin kimliği belirlendi. Araştırmalarda 2 şüpheli daha tespit edildi.

 

YAKALANDILAR

 

Çalışmaların tamamlanmasının ardından 3 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerden E.O. (28), C.B. (28) ve Y.A. (30) gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerden E.O.’nun dolandırıcılıktan 56 kaydının olduğu, 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve 78 farklı davasının devam ettiği belirlendi. C.B.’nin ise 11 suç kaydı, 14 bilişim dolandırıcılığından da arandığı tespit edildi.

 

İKİSİ TUTUKLANDI

 

Yakalanan şüphelilerin, aralarında polis, avukat, doktorların gibi yüzlerce kişiden 500 bin liraya yakın para dolandırdığı belirlendi. Şüphelilerin bu paraları eğlence mekanlarında harcadıkları da tespit edildi. Emniyet’teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.O. ve C.B..tutuklandı. Y.A. hakkında ise adli kontrol hükmü uygulandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.