Donald Trump görevden mi alınıyor?

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya arasındaki ilişkilerde sarsıcı bir gelişme yaşandı.

Donald Trump görevden mi alınıyor?
Yayınlama: 19.05.2017
A+
A-

Reuters haber ajansı, dünyayı titreten ABD lideri-Rusya dosyasında en az 18 gizli bağlantı olduğunu özel haberiyle duyurdu. Söz konusu bağlantılar arasında telefon kayıtları ve elektronik postalar bulunuyor. Başkent Washington’da ABD lideri Trump’ın görevden azledilmesi artık açık açık konuşuluyor.

Reuters haber ajansı, Trump’ın seçim kampanyasını yöneten danışmanların en az 18 Rus yetkili ve Rus yönetimiyle yakın ilişkileri olan isimlerle ilişkileri olduğunu özel haberiyle duyurdu.

Reuters haberi, televizyonların yayınlarını kesmelerine yol açtı. Habere göre, Trump’ın danışmanları Rus yetkililerle geçen yıl Nisan ve Kasım ayları arasında telefon ve e-posta aracılığıyla iletişime geçti. Taraflar, ekonomik ilişkiler, Çin ve DEAŞ’ı görüştü.

Reuters haberini, ABD’li yetkililere dayandırıyor. Söz konusu yetkililerin bazıları şu an görevde.

KENDİ PARTİSİ DE TERK EDİYOR
ABD lideri Trump’ı kendi partisindeki milletvekilleri de terk etmeye hazırlanıyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la çok gizli bilgileri paylaştığını kendisi itiraf eden Trump’a asıl darbeyi vuran ise görevden aldığı Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey’nin tuttuğu notlar oldu. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.