Düşüncelerimiz, Hislerimiz Ve Yaşanan Hastalıklar!
Şifacılar, hastalarının ne düşünerek, neden hasta olduklarını bulup onlarla konuşarak ve olumsuz düşüncelerini değiştirerek tedavi ediyorlar hastalarını.
Antalya Belek Üniversitesi Havacılık Topluluğu, LÖSEV’i ziyaret ederek lösemiyle mücadele eden çocuklara destek oldu. Öğrenciler, küçük hediyelerle dayanışma örneği sergilerken umut dolu mesajlar paylaştı.
Antalya Belek Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Topluluğu, Ekim ayı “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenledi. Etkinlikte, akademisyenlere, idari personele ve öğrencilere pembe kurdele dağıtıldı.
Temiz Hava Hakkı Platformu'nun 2025 raporuna göre 2024 yılında hava kirliliğine bağlı 62 bin ölüm gerçekleşti. En kirli iller Iğdır, Erzincan ve Kütahya olurken, İstanbul ve Ankara’da durum hassas.
Mevsim geçişlerinin etkisiyle grip riskinin arttığını söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cüneyt Saltürk, “Grip aşısının mutlaka her yıl yapılması gerekir. Özellikle Eylül ayından Kasım ayına kadar risk gruplarındaki kişilerin aşılarını yaptırmalarını öneriyoruz” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen firmaların ürün listesini güncelledi. Aralarında zeytinyağı, bal, kıyma ve sucuk gibi ürünlerin bulunduğu 22 yeni ürün kamuoyuyla paylaşıldı.
Kahvaltıların vazgeçilmezi olarak bilinen domates, bazı bünyelerde ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Uzmanlar, özellikle çiğ ve yeşil domates tüketiminin mide rahatsızlıkları ve alerjik tepkileri tetikleyebileceği uyarısında bulunuyor.