Ehliyetini yenilemeyenler için süre daralıyor!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016’dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için son tarihi 31 Aralık 2024 olarak açıkladı. Bu tarihten sonra eski ehliyetler geçersiz olacak ve yenileme için belirli belgeler gerekecek.

Ehliyetini yenilemeyenler için süre daralıyor!
Yayınlama: 23.09.2024
Düzenleme: 23.09.2024 14:09
A+
A-

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, 1 Ocak 2016’dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için son tarihin 31 Aralık 2024 olduğu, bu tarihten sonra eski sürücü belgelerinin geçersiz olacağı ve değiştirilmesinin normal harç tarifesi üzerinden yapılacağı belirtildi.

CEZASI 12 BİN TL

31 Aralık 2024’e kadar eski tip ehliyetlerini yenilemeyen sürücülere 12 bin TL ceza kesileceği uyarısı yapıldı. Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bu tarihten sonra eski tip ehliyetlerin geçersiz olacağı belirtildi. Vatandaşların, nüfus müdürlüklerine başvurarak gerekli işlemleri tamamlamaları gerekiyor.

BAŞVURUDA BULUNANLAR İÇİN İSTENİLEN BELGELER;

Tüm nüfus müdürlüklerinden gerçekleştirilebilecek sürücü belgesi yenileme başvurusunda bulunanlar için istenilen belgeler;

Kimlik belgesiEski sürücü belgesiYeni alınmış sürücü sağlık raporu2 adet biyometrik fotoğrafDeğerli kağıt ve harç bedeli makbuzuKan grubunu belirten belge veya yazılı beyanAdli sicil belgesi (Sistemden kontrol ediliyor)

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Eski tip sürücü belgelerini yenilemek isteyenler için ücretler şu şekilde belirlenmiştir:

Eski tip sürücü belgesi yenileme ücreti: 15 TL
Yeni tip sürücü belgesi yenileme ücreti: 769 TL

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.