Emniyet Genel Müdürlüğü’nden flaş açıklama

Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya’nın bylock kullanıcısı dair iddialara ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden flaş açıklama
Yayınlama: 17.10.2017
A+
A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya’nın bylock kullanıcısı dair iddialara ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi

 

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan  Kaya’nın eşi İlyas Kaya’nın ByLock kullanıcısı olduğuna dair görsel, yazılı ve  sosyal medyada yapılan haber ve paylaşımlarda yer alan iddiaların, gerçekdışı  bilgilerle toplumu yanıltmaya yönelik ve tamamen asılsız olduğu belirtildi.

 

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, FETÖ’nün  şifreli haberleşme aracı olarak kullandığı ByLock  programının adli delil olma  özelliğini boşa çıkarmaya ve FETÖ ile mücadele kararlılığında hedef saptırmaya  yönelik gayretler olduğu belirtildi.
 
EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: İDDİALAR ASILSIZDIR

Kişi, kurum ve makamları yıpratma amacıyla yine bu yönde çalışıldığı  ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

 

“Görsel, yazılı ve sosyal medyada yapılan haber ve paylaşımlarda, Aile  ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya’nın  ByLock kullanıcısı olduğuna dair iddialar gerçekdışı bilgilerle toplumu  yanıltmaya yönelik olup tamamen asılsızdır.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Genel Müdürlüğümüze intikal  ettirilen ve Genel Müdürlüğümüz tarafından da 81 İl Emniyet Müdürlüğümüze  gönderilen Bylock listelerinde Sayın Bakan’ın eşi ile alakalı herhangi bir veri  bulunmamaktadır.”

 

Açıklamada, “FETÖ ve tüm terör örgütleriyle mücadelemiz bütün hedef  saptırma gayretlerine rağmen aynı kararlılıkla devam edecektir.” ifadelerine de yer verildi.
 

İSMAİL KÜÇÜKKAYA’DAN AÇIKLAMA

Fox TV’deki Çalar Saat programının sunucusu İsmail Küçükkaya, dün Twitter hesabından “Bir bakanın eşinde ByLock çıktı. O bakan derhal boşandı” tweeti paylaşmış ve gündeme bomba gibi düşmüştü. İsmail Küçükkaya bugün bir açıklama daha yaptı.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.