Erdoğan: ‘dert kapılarını şifa kapısı yaptık’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘8 şehir hastanesini yıl sonuna kadar hizmete alacağız’

Erdoğan: ‘dert kapılarını şifa kapısı yaptık’
Yayınlama: 20.04.2020
A+
A-

Yaklaşık 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanı ve 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi’nin ilk etabı bugün açıldı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eskiden şifa değil dert kapısı olan hastaneleri yeniledik. 8 şehir hastanesini yıl sonuna kadar hizmete alacağız.” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Özel İşbirliği modeli ile yapılan İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi’nin ilk etabı bugün açıldı.. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa’nın en büyük yoğun bakım kapasitesine sahip hastanelerinden İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi’nin ilk etabının açılışına video konferansla katıldı ve şu dakikalarda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ülkemize ve milletimize İstanbulumuza hayırlı olmasını diliyorum. Burası yap-işlet-devret anlayışıyla yapıldı. Rönesans ortağına da şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu işi başaramayacaklar diyenler çıktı. Bu işi Türk müteahhitleriyle ve yabancı ortakla başardık. Temelini attığımız günden bu yana bu işi başaramayacaklar diyenler çıktı, hamdolsun bu işi başardık ve şimdi ilk etabını bugün açıyoruz, ikinci etabını da mayıs ayının 20’sinde açacağız. 

Gelişmiş ülkelerdeki sağlık sistemlerinin dahil çöktüğü bir dönemde elimizdekinin kıymetini iyi bilmeliyiz. Türkiye bu sürece oldukça avantajlı girmiştir.  Türkiye kendi ayaklarının üzerinde durarak gücünü göstermiştir. Kendi kendimize yeterli olmanın, hatta dostlarımıza yardım edebilecek seviyede bulunmamızın seviyesini görüyoruz

Yeşilköy ve Sancaktepe’de hastane inşaatları sürüyor. Bugüne kadar 10 şehir hastanesini hizmete aldık.

Sağlık sigortası kapsamında olmayan neredeyse kimse yok. 

Eskiden şifa değil dert kapısı olan hastaneleri yeniledik. 8 şehir hastanesini yıl sonuna kadar hizmete alacağız.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.