Erdoğan’dan Trump’un Kudüs kararına sert tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİM-İnovasyon ve Girişimcilik Haftası kapanış töreninde konuştu.

Erdoğan’dan Trump’un Kudüs kararına sert tepki!
Yayınlama: 09.12.2017
A+
A-

Erdoğan’ın gündeminde Trump’ın Kudüs kararı vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu öyle bir provokasyon ki arkasında evangelistler var. Bizzat sayın Başkandan dinlemiş birisiyim. Bu karara biz asla rıza göstermeyeceğiz” dedi. 

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları…

 

 

Hafta boyunca tecrübeleriyle katılımcılara tüm konuşmacıları kutluyorum. Projeleri sergilenen ve değerlendirme sonunda ilk 3’e girerek ödül alacak olan yerli ve yabancı girişimcileri tebrik ediyorum. Etkinliğimizin önümüzdeki yıllarda zenginleşeceğine inanıyorum. 

 

 

Son dönemde hız kazanan ülkemizin ekonomisine yönelik olumsuz algı oluşturulma çabasına dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Ülkemizde faaliyet gösteren iç pazarla birlikte yurt dışına da üretim yapan yatırımcıların sayısının sürekli artması net bir şekilde şunu ortaya koyuyor; Girişimciler ürünlerini pazarlayabilecekleri çok sayıda ortak bulabilecekler. 

 

“BİZE SİYASİ AKIL VEREMEZSİNİZ”

Bu millet ne zaman ayağa kalkmaya çalışsa hakkımızda olumsuz bir algı oluşturuluyor. Sene 2002…IMF’e borcumuz 23,5 milyar dolar. Bizim sadece paramızı değil siyaseten de yönetmeye çalışıyorlar. Davos’ta söyledim. Bize siyasi akıl veremezsiniz. Siz taksitlerinizi almaya bakın. Sene 2013 artık bizim IMF’e borcumuz kalmadı. Girişimcilerimizi özellikle ülkemize güvenmeye davet ediyorum. 

 

İki gündür Yunanistan’daydım. Atina’dan sonra Gümülcine’ye geçtim. Umut Türkiye. Buraya bakıyorlar. Her zaman ifade ettiğim gibi Türkiye’nin sendelemesi demek gözlerini gönüllerini bize kilitleyenlerin de sendelemesi demek. 

 

 

“ABD BU AÇIKLAMAYLA KARARI YOK SAYMIŞTIR”

Ülkemizin zayıflaması demek Filistin’in, Suriye’nin Kudüs’ün parçalanması demek. Trump’ın yaptığı talihsiz açıklama bu gerçeği bir kere daha ortaya koymuştur. Karar bölgenin gerçekleriyle, adaletle, vicdanla asla bağdaşmıyor. Bu açıklamayla darbeyi BM Güvenlik Konseyi’ne vurmuştur. 478 sayılı kararı Amerika yok saymıştır. Altında imzan var. İnkar ediyorsun. Hiç kimse hukukun üstünde değildir. 

 

 

“HAKLI OLAN GÜÇLÜDÜR”

İsrail bir işgal devletidir. Şu anda polisiyle bütün oradaki gençleri çocukları terör estirerek vuruyorlar. F16’larıyla Gazze’ye saldırıyorlar. Niye? Ben güçlüyüm. Güçlü olmak haklı olmak anlamına gelmez. Haklı olan güçlüdür. Bu karar bölgeyi tahrip etmektedir. Kaç gündür liderlerle görüşüyorum. Çünkü bu sorun sadece Türkiye’nin, Müslümanların sorunu değil. Burada Hristiyanların sorunu var. Bir kızım Yahudi de bundan rahatsız. Trump ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyla bir yere gitmek istiyor. Dünyayı yönetmek o kadar kolay değil. 

Dünya 5’ten büyüktür dememizin sebebi işte bu orman kanunu düzenine rıza göstermemizdir. Bu sistem böyle devam ettiği sürece yeni Suriyeler, yeni Arakanlar olmaya devam edecektir. Asıl sorun sistemin kendisidir. 

 

“KUDÜS BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Amerika’nın Kudüs’le ilgili kararının bizim nazarımızda hiç bir hükmü, geçerliliği yoktur. Kudüs devlet terörü uygulayan birinin insafına terk edilemez. Kudüs’ün kaderi 1967’den beri işgalci bir devletin eline bırakılmaz. Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Kudüs bizim için kırmızı çizgidir. Bu böyle bilinsin. Bu öyle bir provokasyon ki arkasında evangelistler var. Bizzat sayın Başkandan dinlemiş birisiyim. Bu karara biz asla rıza göstermeyeceğiz. Çarşamba günü İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Liderler Zirvesi’ni yapacağız. Sonuç bildirgesini tüm dünyaya bildireceğiz. Bu süreçte bir hususun altını çizmek istiyorum; Müslümanlar kışkırtmalara gelerek işgalcilere malzeme vermemelidir. Demokrasiden kesinlikle ayrılmamalıyız. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.