Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınında alevlerin arasında kalan 5 orman işçisi ve 5 AKUT çalışanı şehit oldu.
Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden ekiplerden acı haber geldi. Büyükyayla ve Fethiye mahalleleri yakınlarında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle Afyonkarahisar’ın Sarıcaova köyüne sıçradı. Soğutma çalışmaları sırasında alevlerin yön değiştirmesiyle 24 kişilik müdahale ekibi yangının ortasında kaldı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangında 5 orman işçisi ve 5 AKUT gönüllüsünün şehit olduğunu, 14 kişinin ise yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı. Yaralılardan 6’sının sağlık durumu iyi, 1 kişi ise yoğun bakımda tedavi altında.
Bakan Yumaklı, “10 fidan gibi kardeşimizi kaybettik” sözleriyle yaşanan büyük acıyı ifade ederken, yangınlarla mücadelede vatandaşları ekstra dikkatli olmaya çağırdı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili olarak Eskişehir ve Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılıklarınca soruşturma başlatıldığını, savcıların görevlendirildiğini duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Sağlık Bakanı Memişoğlu da sosyal medya üzerinden yayımladıkları mesajlarla şehit olan orman ve kurtarma çalışanlarına rahmet, ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.
Yangın bölgesinde soğutma ve kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Yetkililer, önümüzdeki günlerde beklenen aşırı sıcaklık ve rüzgar nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.