Ev sahibi olmak için düşük faizli kredi müjdesi

Ev sahibi olmak için düşük faizli kredi müjdesi
Yayınlama: 23.10.2023
A+
A-

Her insan özellikle kendini güvende hissetmek kendisinin veya ailesinin geleceğe dair barınma ihtiyacını karşılamış olmak ister. Ev almak oldukça zorlaştığı için vatandaş kirada oturmak zoruna kalıyor. Kirada oturan insanlar bir nevi diken üstünde yaşıyor.

İnsanın başını sokabileceği bir dört duvara sahip olması bu zamanda yaşam standartlarının ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor. Kiracı olmak insanı tam anlamıyla güvende hissettirmiyor, ödemelerin sürekli artışı her an evden çıkarılma durumu bunun gibi pek çok etken kişiyi ister istemez huzursuz ediyor.

Ev sahibi olmanın ne kadar kıymetli olduğunu bilen devletimiz bu kapsamda ilk kez konut sahibi olmak isteyen, bunun hayalini kuran vatandaşlarımıza düşük faizli konut kredisi vereceğini söyledi. Müjdeli haberi duyan vatandaşlar kredi oranını, başvuru şartlarını ve tabi ki başvuru tarihini merak ediyor.

İlk defa ev alacaklara verilmesi planlanan krediye dair ayrıntılar neler?

Bu kredi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Orta Vadeli Program çerçevesinde ilk defa ev sahibi olmak isteyenler için planlandı. Bu krediden yararlanmak isteyen vatandaşlar kredinin kimlere verileceğini ne zaman ve nasıl ödeme yapılacağını bilmek istiyor.

Cumhur Başkanı Yardımcısı Orta Vadeli Program ile ilk evini alacak olan vatandaşlara destek olacaklarını belirtti. Sistemi geliştirmenin önemine değindi. İlk eviniz alacak olan kişilere nasıl daha fazla yardımda bulunacaklarının üzerine konuşulduğunu söyledi. Kamusal alanda bu desteğin sağlanacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen düşük faizli konut kredisi için çalışmalar devam ediyor. Çalışmanın bu ay Meclise taşınacağı da düşünülüyor.

Kredi başvuru şartları beli oldu mu? Faiz oranı ve vade ne kadar olacak?

Başvuru şartları resmi olarak belli olmamakla birlikte daha önceki kriterler de geçerli olabilir. Yani son bir yılda ev satmamış olma, belirli zaman ev alınacak şehirde yaşıyor olma gibi şartlar gerekebilir. İlk kez ev alacaklar için faiz oranının 1.20 şeklinde olması bekleniyor.

Daha önce yapılan kampanyalardan yola çıkarak kredi vadesinin de 15 sene olması düşünülüyor. Yani 180 aya kadar ödeme imkanı bulunabilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.