Fenerbahçe, kanatlara servet harcadı

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, son yıllarda hücumun kenarlarında istikrarı yakalayamadı.

Fenerbahçe, kanatlara servet harcadı
Yayınlama: 20.07.2017
A+
A-

Süper Lig’de 2017-2018 sezonu öncesinde takımın başına teknik direktör  Aykut Kocaman’ı getiren Fenerbahçe, son 7 yılda kanatlarda oynayan futbolcuların  transferi için 67,5 milyon euro bonservis bedeli ödedi.
 

Bu sene de kanat transferlerine öncelik veren sarı-lacivertli takım,  geçen sezon bu bölgede forma giyen Emmanuel Emenike, Oleksandr Karavaiev ve  Volkan Şen ile yollarını ayırırken, Jeremain Lens’in ise kiralık sözleşmesi sona  erdi.
 

Fenerbahçe, teknik direktör Kocaman’ın raporu doğrultusunda bu  isimlerin yerine Mathieu Valbuena ve Nabil Dirar transferlerini gerçekleştirdi.
 

Sarı-lacivertliler, Aykut Kocaman’ın takımın başına geldiği ilk sezon  olan 2010-2011’den itibaren son 7 yılda ise hücumun kenarlarında forma giyebilen  16 futbolcuyu kadrosuna kattı. Bu oyunculardan bazılarını kiralık ve bedelsiz  alan Fenerbahçe, bu bölge için 7 yılda 67,5 milyon euro para harcadı.
 

Kocaman ile girilen 2010-2011 sezonunda kanatlara Caner Erkin, Issiar  Dia ile Miroslav Stoch transferlerini gerçekleştiren Fenerbahçe, bir sonraki  dönemde ise devre arasında Moussa Sow’u aldı. Sarı-lacivertliler, 2012-2013  sezonunda ise Dirk Kuyt ve Milos Krasic’i takıma dahil etti.
 

Şu anda genel olarak sol bekte forma giyen Beşiktaş’ın futbolcusu  Caner Erkin, Kocaman dönemindeki Fenerbahçe’de ağırlıklı olarak sol açıkta  oynadı.
 

Aykut Kocaman’dan sonra göreve gelen Ersun Yanal’ın takımına, asıl  mevkileri olmasa da kanatlarda şans verilen Emmanuel Emenike ve Alper Potuk  takviyesi yapıldı.
 

Ersun Yanal’dan sonra 2014-2015’te göreve gelen İsmail Kartal  yönetimindeki takıma ise kanatta oynayan futbolcu transferi gerçekleştirilmedi.
 

Pereira döneminde kanatlara 3 transfer

Fenerbahçe, kanatlara servet harcadıYeni sezon hazırlıkları kapsamında transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, son yıllarda hücumun kenarlarında istikrarı yakalayamadı.

 

Fenerbahçe, transfere 40 milyon avronun üzerinde harcama yaptığı  2015-2016 sezonunda kanatlara önemli futbolcular aldı.
 
Vitor Pereira’nın teknik direktörlüğünü yaptığı takıma hücumun  kenarlarına Luis Nani, Volkan Şen ve Markovic transfer edildi.
 
Bu oyunculardan beklediği katkıyı alamayan ve bir sonraki sezon için  aralarından sadece Volkan Şen ile yola devam eden Fenerbahçe, geçen sezon yaptığı  Lens, Oleksandr Karavaiev ve Aatif Chahechouhe transferlerine bu yıl da Valbuena  ile Dirar’ı ekledi.
 

Sow ve Emenike kanatta oynadı

Fenerbahçe, son 7 yılda birçok oyuncuyu asıl mevkilerinin dışında  hücumun kenarlarında da oynattı.
 

Aykut Kocaman asıl mevkisi santrafor olan Sow’a, Ersun Yanal ile  sonraki teknik adamlar da ileri uç oyuncusu Emenike ile orta sahada forma giyen  Alper Potuk’a kanatlarda şans verdi.
 

Yeni transferler de kanatlara

Fenerbahçe yeni sezonda öncelikle kanat oyuncuları transfer etti.
 

Sarı-lacivertliler şu ana kadar, orta sahanın solunda oynayan Valbuena  ile sağ kanatta forma giyen Dirar’ı kadrosuna kattı.
 
Fenerbahçe Valbuena’yı 1,5 milyon euroya, Fransız basınına yansıyan  haberlere göre ise Dirar’ı 4,5 milyon euroya aldı.
 

Kocaman yönetiminde 8 isim

Fenerbahçe, teknik direktör Aykut Kocaman’ın takımın başında olduğu  dönemlerde toplam 8 kanat oyuncusu kadrosuna dahil etti.
 

Tecrübeli çalıştırıcının Fenerbahçe’deki döneminde takıma kanatlarda  forma giyen Caner Erkin, Dia, Stoch, Kuyt, Sow ve Krasic takviyesi yapıldı.
 
Fenerbahçe, Kocaman yönetiminde yeni sezon öncesinde de Valbuena ve  Dirar transferlerini gerçekleştirdi.
 
Kocaman’la 4. sezonunu yaşayacak Fenerbahçe, kanat oyuncuları için  kasasından 38 milyon euro çıkarmak zorunda kaldı.
 

Son 7 yıldaki kanat transferleri

Fenerbahçe’nin son 7 yılda kanatlarda forma giymesi için transfer  edilen oyuncuları şöyle:
 

Sezon  Teknik direktör   Futbolcu  Ödenen bonservis bedeli    
 
2010-2011 Aykut Kocaman Caner Erkin, Dia, Stoch 14 milyon avro
2011-2012 Aykut Kocaman Sow 10 milyon avro
2012-2013 Aykut Kocaman Kuyt, Krasic 8 milyon avro
2013-2014 Ersun Yanal Alper Potuk, Emenike 19 milyon avro
2014-2015 İsmail Kartal – –
2015-2016 Vitor Pereira Nani, Volkan Şen, Markovic 10.5 milyon avro
2016-2017 Dick Advocaat Aatif Chahechouhe, Jeremain Lens, Oleksandr Karavaiev –
2017-2018 Aykut Kocaman Valbuena, Dirar 6 milyon avro 
 
Not: Kiralık oyuncuların kulüplerine ödenen kiralama bedelleri rakamlara yansıtılmamıştır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.