Fenerbahçe Şampiyonlar Kupası’nı müzesine götürdü

Fenerbahçe Medicana, AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası’nda Eczacıbaşı Dynavit’i 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Sarı-lacivertli takım, böylece kupayı 5. kez müzesine götürmeyi başardı.

Fenerbahçe Şampiyonlar Kupası’nı müzesine götürdü
Yayınlama: 17.10.2024
Düzenleme: 17.10.2024 12:01
A+
A-

Geçen sezonun Sultanlar Ligi şampiyonu Fenerbahçe Medicana ile 2024 AXA Sigorta Kupa Voley finalisti Eczacıbaşı Dynavit, TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda karşı karşıya geldi. Rakibini 3-1 yenen sarı-lacivertliler, AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası’nda şampiyon oldu.

İLK 2 SET ÇEKİŞMELİ GEÇTİ

Karşılaşmanın ilk seti çekişmeli bir oyuna sahne oldu. İlk sette Aslı Kalaç ve Melissa Vargas ile etkili olan sarı-lacivertliler üstün bir oyun ortaya koydu. Eczacıbaşı’nda Tijana Boskovic’in 10 sayısına rağmen Fenerbahçe birinci seti 25-23 önde bitirdi ve 1-0 öne geçti. İkinci sette Eczacıbaşı Dynavit, oyun üstünlüğünü set boyu korumayı başardı. Tijana Boskovic’in liderliğinde seti 25-22 kazanan turuncu-beyazlılar, karşılaşmada durumu 1-1’e getirdi.

FENERBAHÇE ÖNE GEÇTİ

Üçüncü set dengeli bir oyunla başladı. Bu sette Vasileva ve Vargas’ın oyuna ağırlığını koymasıyla üstünlüğü eline alan Fenerbahçe Medicana, üçüncü seti 25-17 önde bitirdi ve skoru 2-1 yaptı.

SON SET NEFESLERİ KESTİ

Dördüncü sete de Fenerbahçe Medicana iyi başladı. Sarı-lacivertliler, setin başında skoru 7-3 getirirken Eczacıbaşı Dynavit, mola aldı. Molanın ardından sarı-lacivertliler bir ara farkı 5 sayıya çıkardı: 8-3. Hande Baladın’ın oyuna ağırlığını koymasıyla 8-3’lük seri yakalayan turuncu-beyazlılar, maça dengeyi (11-11) getirdi ve Fenerbahçe’ye mola aldırdı. Molanın ardından Vargas ile oyunda üstünlüğünü yeniden ele alan Fenerbahçe Medicana, seti 25-18 maçı da 3-1 kazarak şampiyon oldu.

5. KEZ MÜZESİNE GÖTÜRDÜ

Geçen sezonun Sultanlar Ligi şampiyonu Fenerbahçe Medicana, 2024 AXA Sigorta Kupa Voley finalisti Eczacıbaşı Dynavit’i 4 set sonunda 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Sarı-lacivertli takım, bu sonuçla kupayı 5. kez müzesine götürmeyi başardı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.