Filografi el sanatı yeniden hayat buluyor

Unutulmaya yüz tutmuş filografi el sanatının geleceğin algoritma ve kodlama dili ile yeniden hayat buluyor..

Filografi el sanatı yeniden hayat buluyor
Yayınlama: 28.03.2021
A+
A-

Kuruculuğunu Kocaeli Hayme Ana Anaokulundan Yıldız Demirel  ve İstanbul Eyyup Genç İlkokulundan Kamiran Çakara öğretmenlerin yürüttüğü 10 Türk ve 2 Azerbaycan ortaklı  “KODLA OYNA” Projesinin amacı; Unutulmaya yüz tutmuş kültürel mirasları, el sanatları ve çocukların geleceğine yön verecek olan algoritma –kodlama çalışmalarını aşamalı olarak, müfredattaki konularla da paralel tutarak, oyunlarla eğlenerek, eğlenirken de öğrenerek , yeni nesle tanıtmak. Böylece unutulmaya yüz tutmuş filografi el sanatının geleceğin algoritma ve kodlama dili ile yeniden hayat bulmasını sağlamak.

Proje ile 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı içinde öğrencilerimizle her ay farklı kodlama aktiviteleri yapıldı.

Proje yetkilisi şunları söyledi:

“Pandemi döneminde uzaktan eğitimde piksel kodlama çalışmaları yaparak  Bilgisayar olmadan verilen kodlama eğitimlerimiz de temel mantık bir senaryo üzerinden öğrencilerin problem çözmesini sağlamaktır. 

Hedefimiz öğrencilerimizle dijital çağın yeni dili kodlamayı sadece bilgisayar ortamında değil oyunlarla, sanatla ,fiziksel aktiviteler ile uygulayarak, özellikle erken çocukluk çağındaki çocuklarımızın ihtiyacı olan fiziksel aktivite, işbirlikçi öğrenme, iletişim becerilerinin geliştirilmesi, problemi çözerken olasılıklı düşünme becerisini geliştirmesi ve bir problemin farklı çözüm yollarını keşfetmesi gibi kodlama dışı pek çok kazanıma cevap vermektir.

Proje çalışmalarımızda “kod” dilini, sanat ile bütünleştirdik. Bu kapsamda öğrencilerimize ve velilerimize özel 28.03.2021 tarihinde Filografi Sanatçısı Değerli Mustafa TEKOĞLU tarafından çivilerin bir tablaya objeleri belirtecek şekilde çakılmasının ardından bakır teller ile renklendirilmesi sonucunda resim elde edilen Filografi sanatını tanıtılacak.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.