Giyilebilir teknoloji ne kadar giyilebilir?

Giyilebilir teknoloji ne kadar giyilebilir?
Yayınlama: 18.09.2023
A+
A-

Facebook’un ya da yeni adıyla Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg tarafından duyurulan ‘Metaverse’ adı gün geçtikçe popülerliğini arttırmaya devam ediyor. Ancak bu durum tam olarak istenilen hızda gerçekleşmiyor. Öyle ki, sokak röportajlarında insanlara “Metaverse Nedir?” diye sorulduğunda bu alana ilgi duyanlar hariç kimse cevap veremiyor.

Metaverse kavramının herkes tarafından bilinememesinin altında güçlü sebepler yatmaktadır. Metaverse dediğimiz şey “sanal bir evren” ise bu evrende vakit geçirebilmek için bazı teknolojik imkanlara sahip olmak gerekmektedir. Ancak çoğu kimse bu imkanlara sahip değil.

Bu teknolojik imkanlara sahip olabilmek için teknoloji şirketleri tarafından bazı adımların atılması gerekmektedir.

Öncelikle giyilebilir teknolojinin daha fazla ilerlemesi için “gerçekten giyilebilir” bir teknoloji olması gerekmektedir. Akıllı saatler, bluetooth kulaklıklar…vb. VR gözlüklerinin de makul ölçülerde olması gerekir. Kocaman ve ağır bir VR gözlüğü pek çok kimse tarafından haklı gerekçelerle tercih edilmemektedir.

VR gözlüklerinin boyutunu küçültmekle de iş bitmiyor. Madem her yerde Metaverse reklamları yapıyoruz. VR gözlüğü gibi giyilebilir teknolojilerin sayısını da arttırmak gerekir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.