Gökhan Yüksel ‘Kartal halkını denizle buluşturacağız’

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kabotaj Bayramı etkinliklerinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gökhan Yüksel ‘Kartal halkını denizle buluşturacağız’
Yayınlama: 01.07.2020
A+
A-

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartallı vatandaşların denize girebilmeleri için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Türkiye’nin karasuları ve limanları arasında deniz taşımacılığı haklarını yabancıların kontrolünden kurtararak, bu hakları yalnızca Türk gemi ve vatandaşlarına tanıyan Kabotaj Kanunu’nun 94. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kartal’da da kutlandı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları Kartal Su Sporları İskelesi’nde gerçekleşti.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, şehitler için denize çelenk bıraktı.. Ardından yüzücüler, kanocular ve kürekçiler gösteri yarışları yaptılar. Denizde bulunan tekneler de siren çalarak 1 Temmiz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutladılar.

Eski Tekel iskelesinde yapılan törene Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra Başkan Yardımcıları Oktay Aksu, İmam Aydın, Adem Uçar, Ali Apaydın, CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, İYİ Parti İlçe Başkanı Dr. Fuat Onbaşılı, Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gökhan Yüksel, bayram nedeniyle yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’nin karasuları ve limanları arasında deniz taşımacılığı haklarını yabancıların kontrolünden kurtararak, bu hakları yalnızca Türk gemi ve vatandaşlarına tanıyalı tam 94 yıl oldu. Kapütilasyonlara son vererek denizleri Türk halkına armağan eden Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha minetle anıyorum. Önceki başkanımız Altınok Öz döneminde bu iskelede başlattığımız kutlamaları bizim dönemimizde de sürdüreceğiz. burada görüyorum ki halkımız bu iskelenin yanında denize giriyor. Kartal halkını yeniden denizle buluşturacağımızın müjdesini buradan vererek çalışmaları başlatıyoruz.”

Tören, başarılı sporcuların madalyalarının takılmasının ardından sona erdi..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.