İran meclisine silahlı saldırı; 7 ölü

İran’da parlamento saldırısında 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin rehin alındığını belirtildi..

İran meclisine silahlı saldırı; 7 ölü
Yayınlama: 07.06.2017
A+
A-

İran’da parlamento saldırısında 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin rehin alındığını belirtildi..

İranlı milletvekili İlyas Hazrati, 3 silahlı saldırganın iki sivili yaraladığını belirtirken, saldırganlardan birinin tutuklandığını ifade edildi. Hazrati, saldırganlarda kalaşnikof model silah ve bir de tabanca olduğunu açıkladı. Reuters’ın haberine göre saldırganlar meclisin kuzey kapısından girerek korumalara ateş açtılar ve içeri girmeye çalıştılar. Parlamento binasına giriş-çıkışlar kapatıldı, parlamentoya giden yollardan ise geçişe izin verilmiyor. 

 

Fars Haber Ajansı, parlamentodaki silahlı saldırganlardan birinin canlı bomba olduğunu aktardı. Saldırganın çevresinin polisler tarafında sarıldığı belirtildi.

 

İkinci saldırı Humeyni türbesinde

İran devlet televizyonu, Ayetullah Humeyni’nin türbesi önünde de silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda yaralananlar olduğu bildirildi. Öte yandan Anadolu Ajansı İran merkezli muhabiri Mustafa Melih Ahıshalı, “İran devrim lideri Humeyni’nin türbesinin bulunduğu noktada da bazı olaylar olduğu ve yaralıların bulunduğu bilgisi geliyor” dedi. Tesnim haber ajansı, Humeyni türbesinin önünde yaralılar olduğunu aktardı.

‘Kendini patlattı’ iddiası

Mehr haber ajansı, Humeyni türbesine saldıran üç kişiden ikisinin gözaltına alındığını, üçüncü saldırganın ‘intihar yeleğini’ infilak ettirdiğini duyurdu. Olayda toplamda, 1 ölü 5 yaralı olduğu ifade ediliyor. 

Reuters’a göre Humeyni’nin türbesine ise 4 saldırgan girmeye çalıştı. Saldırganlardan birinin intihar bombacısı olduğu öğrenildi. Saldırganın üzerindeki bombayı patlattığı belirtiliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.