İş ve işçi bulma kurumu gibi muhtar; Ramazan Kula

Kartal Esentepe Mahallesi Muhtarı Ramazan Kula, adeta “İş ve İşçi Bulma Kurumu” gibi çalışıyor.

İş ve işçi bulma kurumu gibi muhtar; Ramazan Kula
Yayınlama: 02.03.2020
A+
A-

Kartal Esentepe Mahallesi Muhtarı Ramazan Kula, adeta “İş ve İşçi Bulma Kurumu” gibi çalışıyor.

Göreve geldikten sonra henüz bir yılını bile doldurmayan Ramazan Kula, yaptığı çalışmalarla hem Esentepe Mahallesi’nin hem de bağlı bulunduğu Kartal’ın gurur kaynağı oldu.

Ramazan Kula, sosyal medya ve WhatsApp üzerinden kurduğu gruplarla Kartallıların işsizlik sorununa çözüm buluyor. 

11 Aylık görev süresince yaklaşık 250 mahalle sakinine iş bulan Ramazan Kula, insanların evlerine ekmek götürmesini sağladı.

BEDAVA EKMEK PATATES VE SOĞAN

Ramazan Kula’nın bir diğer takdir toplayan çalışması ise muhtarlığa gelen fakir fukaraya bedava ekmek, patates ve soğan dağıtması.

Hayırseverlerin muhtarlığa bağışladıkları çuvallar dolusu patates ve soğanları mahalle halkına dağıtan Ramazan Kula, İstanbul’da ilk kez ekmek dağıtan muhtar olarak tarihe geçti.

 

Ramazan Kula Yeni Gazete’ye yaptığı özel açıklamada şunları söyledi:

“Baktığınızda Anadolu’daki bir çok şehir merkezinden fazla nüfusumuz var. Herkesin derdine ilaç olmaya çalışıyoruz. Devletin biz muhtarlara ve azalarımıza biraz daha yetki vermesi gerekir. Düşünün ben bu kadar hizmeti devletten 2 bin 100 küsür lira ücret alarak yapıyorum. Burada bütün yük bizim omuzlarımızda. Kendimizi yerel sanatçı gibi görüyoruz. Burada vatandaşımızın sorunlarıyla boğuşan biz, ama aşağılarda fular takarak gezen lordlar daha fazla prim yapıyor..”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.