İstanbul dahil çok kuvvetli geliyor

İstanbul dahil çok kuvvetli geliyor
Yayınlama: 10.09.2024
Düzenleme: 10.09.2024 11:23
A+
A-

Meteoroloji yeni haritayı yayınladı. Hava değişiyor bu gece itibarıyla İstanbul dahil sağanak yağış geliyor. Birçok kentte sıcaklık 5 derece düşecek. Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı, yağan karla beyaza büründü. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemizin doğu kesimleri ile Marmara, Ege ve Akdeniz’in parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Adana ve Artvin çevreleri ile Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Muş ve Ağrı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı: İç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Ege’de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BU GECE BAŞLIYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugünden (salı) itibaren Avrupa’da yağışlı ve serin hava etkili oluyor Yunanistan’da da bugünden itibaren serin hava ve şiddetli yağışlar etkili olacak.

Yağışlı hava kütlesi bu gece Ege, Marmara ve Batı Akdeniz bölgelerini etkilemeye başlayacak. Lodos sıcaklık düşüşünü engelleyecek

Bu sabah Muş Ağrı, gece yarısından itibaren Batı Marmara Kıyı Ege Batı Akdeniz bölgesinde Çanakkale Edirne Edremit körfezi Dikili İzmir Muğla Marmaris Fethiye Antalya’nın Batı ilçeleri. Yarın sabah Tekirdağ, İstanbul’un Avrupa yakasında şiddetli yağışlar su baskınlarına neden olabilir”

Bugün Sıcaklıklar İç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, Ege’de yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

İstanbul gece yağmurlu 29 İzmir gece yağmurlu 30 Antalya akşam yağmurlu 31 Ankar 33 C

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.