İstanbul ve 13 il için sağanak uyarısı!

İstanbul ve 13 il için sağanak uyarısı!
Yayınlama: 05.07.2024
Düzenleme: 05.07.2024 11:30
A+
A-

İstanbul ve 13 il için sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Birçok kentte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu…

Meteoroloji ve AKOM’un uyarılarının ardından kentte sağanak yağış etkili oldu. Meteoroloji yeni hava durumunda İstanbul ve 13 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. AKOM da sağanağın bugün öğle saatlerine kadar etkili olacağını bildirdi. Yağışların Amasya, Bilecik, Bolu, Bursa, Çorum, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce’de kuvvetli olması bekleniyor.

14 İL İÇİN UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Amasya, Bilecik, Bolu, Bursa, Çorum, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce için sarı kodlu uyarı yayımladı.

SARI KODLU UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

İstanbul’da kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji ve AKOM’un uyarıları İstanbul için bugün de geçerli. AKOM, Anadolu Yakası ağırlıklı olmak üzere gün boyu aralıklarla görülecek sağanağın bugün saat saat 13.00’e kadar devam edeceği uyarısında bulundu. Sağanağın Anadolu Yakası’nın doğu ve kuzeyinde kalan Pendik, Tuzla, Çekmeköy, Beykoz, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Şile ile Avrupa Yakası’nın kuzeyinde kalan Sarıyer ve Eyüpsultan’da kuvvetli olabileceği kaydedildi.

İstanbul, Ankara, Bursa ve Antalya’da gök gürültü sağanak yağış bekleniyor, sıcaklık düşüyor, İstanbul 29, Ankara 27, Bursa 28, Antalya 31 derece. Ankara’da su baskını riski var. İzmir açık 33 derece. Cumartesi de bulutluluk sürecek. Pazar gününden itibaren ise yeni bir sıcak hava dalgası etkili olacak.

Marmara’da Sakarya, Bilecik, Balıkesir tarafında yaz sağanakları devam ediyor. Bölgede hava çok nemli. Cumartesi de hava bulutlu, sıcaklık 28-30 derecelerde. İç Anadolu’da Çankırı, Yozgat tarafında sel tehlikesi var. Konya da yağmurlu. Eskişehir 24, Konya 28, Sivas tarafı ise sıcak 35 derece. Cumartesi yağış kayseri bölümünü etkileyecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.