İstanbul’da baraj doluluk oranı düştü

İSKİ, 2 Eylül 2025 itibarıyla İstanbul’daki baraj doluluk oranını yüzde 39,54 olarak açıkladı. Uzmanlar, su tasarrufu konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

İstanbul’da baraj doluluk oranı düştü
Yayınlama: 02.09.2025
A+
A-

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), 2 Eylül 2025 tarihli baraj doluluk oranlarını kamuoyuyla paylaştı. Yağışların etkisiyle bazı barajlarda doluluk oranı artış gösterse de genel seviye düşük kaldı. İSKİ, İstanbul halkına su tasarrufu çağrısında bulundu.

Toplam baraj doluluk oranı yüzde 39,54 olarak ölçülürken, özellikle bazı barajlardaki düşüş dikkat çekti. Yetkililer, kuraklık tehdidine karşı bilinçli su tüketiminin büyük önem taşıdığını belirtti.

Elmalı ve Darlık barajlarında doluluk daha yüksek

İSKİ verilerine göre İstanbul’daki barajların son durumu şu şekilde:

  • Elmalı Barajı: %59,43
  • Darlık Barajı: %52,71
  • Terkos Barajı: %45,08
  • Büyükçekmece Barajı: %41,52
  • Sazlıdere Barajı: %37,68
  • Pabuçdere Barajı: %30,91
  • Istrancalar Barajı: %32,91
  • Ömerli Barajı: %35,31
  • Alibey Barajı: %24,03
  • Kazandere Barajı: %19,37

Bu veriler, İstanbul’un farklı bölgelerinde yer alan barajların doluluk seviyelerinin büyük farklılıklar gösterdiğini ortaya koyuyor.

Su tasarrufu vurgusu yapıldı

İSKİ tarafından yapılan açıklamada, İstanbul’un su yönetiminin sürdürülebilirliği açısından vatandaşların tasarruflu su kullanımı konusunda daha duyarlı olması gerektiği ifade edildi. Özellikle düşük doluluk oranına sahip Kazandere, Alibey ve Pabuçdere barajları için dikkatli kullanım çağrısı yapıldı.

Kurum yetkilileri, önümüzdeki kış aylarında yağışların artmasıyla doluluk seviyelerinde toparlanma beklendiğini, ancak bu sürece kadar suyun dikkatli kullanılması gerektiğini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.